Pirmdien aizvadīta LU kausa izcīņas fināla spēle un LU Futbola līgas apbalvošanas ceremonija.

Pirmdien, 6. maijā, norisinājās Latvijas Universitātes minifutbola kausa izcīņas fināls, kurā savā starpā sacentās LU Futbola līgas čempione The Squad un bronzas medaļu ieguvēja ČBK.

The Squad kā turnīra debitante turnīrā piedalījās jau kopš 1/8 fināla stadijas, kamēr ČBK turnīrā iesaistījās kopš ceturtdaļfināla fāzes. Fināla spēlē abas komandas neizvēlējās piesardzīgu futbolu, un uzreiz metās uzbrukumos. Pirmo puslaiku vadībā izdevās noslēgt ČBK ar 1:0, kas solīja aizraujošu turpinājumu.

Otrā puslaika sākumā The Squad ātri izlīdzināja rezultātu, tomēr nepanāca lūzumu spēlē - ČBK guva trīs bezatbildes vārtus, un pieredze deva savu: ČBK izcīnīja uzvaru spēlē ar 4:1 un visā kausa izcīņā!

Par LU kausa fināla spēles MVP jeb labāko spēlētāju tika atzīts ČBK futbolists Edgars Ratkevičs, kurš saņēma karstāko Latvijas futbola grāmatu "Super Marians" par leģendāro Latvijas futbolistu Marianu Paharu.

Tāpat pēc aizraujošā fināla norisinājās apbalvošanas ceremonija, kurā tika sveiktas labākās LU Futbola līgas komandas un kurā tika atzīmēti arī spilgtākie individuālie futbolisti.

Par labāko vārtu guvēju Čempionu grupā kļuva The Squad kapteinis Mārtiņš Pavlovs, bet Izaicinājuma grupā to iespēja Fox Travel uzbrukuma līderis Dāvis Krūmiņš. Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts The Squad vārtu vīrs Jānis Šķēls.

Tāpat ar kausiem un medaļām tika apbalvotas LUFL 2. un 3. vietas ieguvējas: Jautrie Zābaciņi un ČBK, Izaicinājuma kausu saņēma Fox Travel, bet vēsturisko LUFL trofeju virs galvas cēla čempionvienība The Squad.

Turnīra tabula un visa statistika pieejama: ej.uz/LUFL

Paldies pasākuma izkrāšņošanā arī LU karsējmeiteņu komandai un tās vadītājai Martai Kalējai-Irbei par uzmundrinošajiem un pozitīvajiem deju priekšnesumiem!

Tāpat īpašs paldies LU SSC direktoram Uģim Biseniekam un Futbola skolai Metta par palīdzību un līdzdalību sekmīgā līgas un kausa organizēšanā! 

Tiekamies jau nākamajā sezonā - lai Latvijas Universitātē vienmēr aizraujošs futbols un spēcīgas futbola tradīcijas! Veidosim futbola stāstu kopā!

Dalīties