15.maijā no plkst. 17:30 līdz 19:30 Ķeizarmežā 2000.-2003.gadā dzimušajiem basketbolistiem, kuri vēlas pievienoties Latvijas Universitātes basketbola sistēmai tuvākā vai tālākā nākotnē (LBL1, LBL2, DAL komandas) tiek rīkots atklātais basketbola treniņš, kur būs iespēja patrenēties Latvijas Universitātes basketbola komandu treneru vadībā, novērtēt savas prasmes uz savu vienaudžu fona.

Edijs Šlesers par iespēju piedalīties atvērtajā treniņā: “Atvērtais treniņš mums ir ikgadējs, notiek katru gadu maijā. Principā Jaunatnes līgā tas ir laiks, kad visi fināli un pārspēles par vietām divīzijās ir beigušies. Atšķirībā no citiem gadiem, šogad mēs taisām tikai vienu dienu un vienu treniņu, jo tomēr šajā laikā daudziem ir gan eksāmeni, gan tāpat tā sezona ir bijusi gara. Tādēļ tas mūsu mērķis nav nodzīt viņus, bet vienkārši tāda īsa iepazīšanās un atrādīšanās vienlaikus, un domāju, ka tas viens treniņš divu stundu garumā ir tāds optimāls variants.

“Nometne ir paredzēta 2000., 2001., 2002., kā arī 2003.gadiem, kam mērķis ir tuvākā vai tālākā nākotnē pievienoties Latvijas Universitātes basketbola sistēmai, kas vēlas pretendēt vai nu uz LBL1 komandu, vai arī LBL2 komandu, vai attiecīgi varbūt ir doma nākt studēt Latvijas Universitātē un, ja tas līmenis nav tik augsts, tad ir iespēja startēt dubultamatieru līgas (DAL) komandā. Tāpat mums ir arī Latvijas Universitātes iekšējā līga. Šī būtu tā mērķauditorija uz kuru mēs tēmējam” tā Edijs Šlesers.

“Par treniņprocesu – būs iespēja darboties Latvijas Universitātes basketbola sistēmas treneru uzraudzībā. Treniņu attiecīgi vadīs Edijs Šlesers, Guntis Endzels, Gunārs Gailītis, kā arī Ivars Ikstens - fiziskās sagatavotības treneris. Treniņš paredzēts tīri uz tādām individuālajām lietām, tehniskajām lietām, kā arī nelielas sacensības metienos, spēlēšanā vienam pret otru, lai būtu iespēja pārbaudīt savu varēšanu uz vienaudžu fona, kas piedalīsies nometnē.  Treniņā piedalīsies daži spēlētāji no LBL2 komandas – LU/BS Rīga, līdz ar to uzreiz būs iespēja sevi salīdzināt pret šiem spēlētājiem– ko var un ko nevar izdarīt.

Tā ir lieliska iespēja jaunajiem spēlētājiem patrenēties sev neierastā vidē, pamainīt to kā līdz šim ir darbojušies savās sporta skolās. Domāju, ka tas ir labs treniņš, pat, ja nav īsti tāds nopietns tas mērķis nākt uz Latvijas Universitāti - tas vienkārši palīdz paskatīties uz sevi un savu varēšanu.

 

Dalīties