Izbraukumā Ventspils OC, 26.martā, Latvijas Universitāte/BS Rīga komanda aizvadīja otro play-off spēli pret komandu Ventspils Augstskola, piedzīvojot ļoti sāpīgu zaudējumu ar -5 (74:79), kas divu spēļu summā deva -2 un tas liedza mūsējiem iekļūt labāko astotniekā.

Spēles rezultātu atklāja mājinieki – Ventspils Augstskola, kas guva pirmos sešus punktus pēc kārtas, uz ko atbildēja Artis Arnītis, atklājot mūsu komandas punktus 2:6. Pēc mirkļa Artis Arnītis pievienoja vēl divus punktus un precīzs arī Alberts Putāns 6:8. Precīziem esot Aivaram Dambim (3 punktu metiens), Gustavam Kārlim Kampusam (2 punkti) un Robertam Bērzem (3 punkti un 2 punkti), komandai izdodas ne tikai atspēlēt deficītu, bet pirmo reizi izvirzīties vadībā – 16:12. Tiesa, ne uz ilgu laiku. Pretinieki gūst vairākus grozus un jau pārņem vadību 20:16. Alberts Putāns raidīja grozā divus punktus un mirkli vēlāk realizēja vienu no soda metieniem – 19:20. Taču ceturtdaļas pēdējā minūte atkal mājinieku zīmē un iegūts lielākais pārsvars – 28:19. Pēdējās sekundēs to vēl nedaudz spēja samazināt Everts Ramza, gūstot 3 punktus un ceturtdaļu noslēdzot ar 22:28.

Otro ceturtdaļu ar punktiem iesāka Latvijas Universitāte/BS Rīga komanda, divus punktus gūstot Gustavam Kārlim Kampusam -24:28. Vēlāk divi precīzi trejači no Everta Ramzas un mūsējie arvien mēģina panākt pretiniekus rezultātā 30:33. Alberts Putāns pievieno komandai vēl trīs punktus un Kārlis Daga-Krūmiņš ir precīzs pustālajā metienā. Uz tablo rezultāts – 35:35. Var redzēt, ka laukumā tiekas divas spēkos līdzīgas komandas, jo rezultāts vairākas reizes ir neizšķirts (37:37; 39:39), kas parāda, ka neviens neatdod nevienu laukuma centimetru bez kārtīgas cīņas. Otrās desmit minūtes mūsējiem padevušās labākas nekā spēles sākums, un rezultātu izdevies sadeldēt līdz minimumam, lielajā pārtraukumā dodoties ar rezultātu – 42:44.

Trešo ceturksni ar precīzu raidījumu atklāja ventspilnieki, taču Roberts Bērze grozā raidīja savu metienu 44:46. Roberts Bērze sekmīgi turpināja, gūstot vēl divus punktus un pēc tam esot precīzam vienā soda metienā 47:46. Veiksmīgo spēli pārņēma Alberts Putāns, pēc kārtas gūstot 5 punktus un panākot komandai +4 (52:48). Mājiniekiem nekavējoties sekoja minūtes pārtraukums, lai sakārtotu spēli aizsardzībā. Rezultāta starpība visu laiku saglabājās ap +2 un +4 punktu robežu, nevienai no komandām negūstot lielāku pārsvaru. Sekoja vairākas kļūdas abu komandu izpildījumā, taču neveiksmes ātrāk pārvarēja pretinieki, samazinot starpību līdz 57:58 un vēlāk jau izvirzījās vadībā – 63:60.

Ceturto ceturtdaļu atklāja mājinieki, panākot 65:60, taču Aivars dambis bija precīzs no soda laukuma, kā arī realizēja soda metienu, veicot 2+1 gājienu – 63:65. Mūsējie labi cīnījās pie pretinieku groza, taču sekoja neprecīzi metieni. Ventspils komanda mūs par to sodīja, atkal panākot 68:63. Sekoja minūtes pārtraukums no trenera, un uzreiz precīzs Roberts Bērze. Vairākas maiņas veica gan pretinieki, gan mūsējie, laukumā sūtot jaunus spēkus. Everts Ramza sadeldēja pārsvaru līdz 67:68, tomēr Latvijas Universitāte/BS Rīga komandas spēlētāji uz mirkli pazaudē koncentrāciju un tiek sodīti bargi, trīs ar pusi minūtes līdz beigām, rezultāts uz tablo – 67:73. Treneris nevelk laiku un pieprasa minūti, lai sakārtotu spēli un atpūtinātu līderus. Pretinieki realizē vēl divus punktus, panākot jau +8. Mūsu komandas spēlētāji nepadodas un uzsāk pakaļdzīšanos, precīzam esot Albertam Putānam 70:75. Pēc tam viņš pats pievieno vēl divus punktus (72:75) un Evertam Ramzam arī divi punkt (74:77). Minūti līdz spēles beigām tiek paņemta minūte, lai Ventspils izveidotu precīzu kombināciju, kas arī izdodas – 74:79. Arī mūsu treneris vēl ņem pārtraukumu, jo viens precīzs metiens var dot vēlamo rezultātu. Tomēr neizdodas realizēt savu metienu un zaudējums ar 74:79, kas divu spēļu summā nozīmē -2 un neiekļūšanu starp astoņām labākajām komandām.

Latvijas Universitāte/BS Rīga – Ventspils Augstskola 74:79 (22:28; 20:16; 18:19; 14:16).

Latvijas Universitāte/BS Rīga – A. Putāns (23pt., 8ab., 3rp., 4pb.), E. Ramza (15pt., 3rp.), R. Bērze (12pt.), A. Dambis (10pt.), A. Arnītis (6pt.), G.K. Kampuss (4pt.), K. Daga-Krūmiņš (4pt), M. Koļesinskis, T. Bergmanis, R. Mugurēvičs, K. Kaugars, K. Bodrovs.

Dalīties