Svētdien, 24.martā, Elektrum Olimpiskajā centrā, Olybet Latvijas – Igaunijas basketbola līgas ietvaros BK “Latvijas Universitāte” aizvadīja pēdējo regulārās sezonas spēli pret AVIS UTILITAS Rapla, piedzīvojot rūgtu zaudējumu – 75:97. Rezultatīvākais spēlētājs bija Linards Jaunzems ar 23 punktiem.

Pirmās ceturtdaļas rezultātu atklāja pretinieki no Raplas, taču Linards Jaunzems bija precīzs savā metienā – 3:2. Pretinieki atbildēja ar izrāvienu, realizējot trejaci, un diviem pustāliem metieniem 3:9. Vēlāk Linards Jaunzems realizēja vienu soda metienu, kā arī pievienoja divus punktus ar veiksmīgu caurgājienu, un vēl vienu reizi izprovocējot uz noteikumu pārkāpumu, grozā raidīja vēl vienu punktu 7:9. Precīzs bija arī Jāņa Gertnera metiens un rezultāts neizšķirts – 9:9. Pretinieki realizēja divus punktus, taču ar to pašu atbildēja arī BK “Latvijas Universitāte” basketbolisti, precīzam esot Arvīdam Dambeniekam 11:11. Renārs Birkāns pievienoja 3 punktus un Aivis Lēmanis 2 punktus, veicot nelielu izrāvienu – 16:11 (+5). Pretinieku spēlētājs stājās uz soda līnijas un bija precīzs abos raidījumos, kā arī pēc tam cits spēlētājs meta precīzi 3 punktu metienu un rezultāts jau atkal neizšķirts – 16:16, vēlāk 18:18 un 20:20, kas liecināja par līdzvērtīgu cīņu. Pēdējā minūte gan veiksmīgāka viesiem un ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 20:25.

Raplas komanda turpināja savu izrāvienu un pirmajos divos uzbrukumos, esot precīziem, panāca jau +10 (30:20). Nekavējoties sekoja pārtraukums BK “Latvijas Universitāte” komandai un tas deva rezultātu – divus punktus gūstot Jānim Gertneram. Pretinieki atbildēja ar diviem precīziem trejačiem, turpinot palielināt savu pārsvaru – 22:36. Skaista spēles epizode padevās mūsu komandai, kad pēc Renāra Birkāna izcilas piespēles bumbu grozā trieca Jānis Gertners. Studenti bija pazaudējuši savu ritmu un turpināja krist arvien dziļākā aizā, deficītam sasniedzot jau -18 (24:42). Artis Arnītis spēja atgūt 3 punktus, Aivis Lēmanis un Adrians Šnipke pievienoja pa vienam punktam, taču pretinieka trejacis atkal palīdzēja gūt jaunu pārsvaru +20 (49:29). Linards Jaunzems uzņēmās vadību un guva četrus punktus, taču puslaikā mūsējiem milzīgi mīnusi – 33:51.

Jau pirmajā uzbrukumā ar teicamu piespēli virs stīpas Linards Jaunzems izkārtoja Aivim Lēmanim danku (35:51). Pēc mirkļa Rendijs Feikners realizēja metienu lēcienā un panāca 37:51. Pretinieki uz šo mūsu komandas veiksmi atbildēja ar pieciem punktiem, atkal palielinot pārsvaru. Gan studenti, gan pretinieki spēja gūt pāris grozus gan ar sodiņiem, gan ar 2 punktu un 3 punktu metieniem.  Divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām BK “Latvijas Universitāte” sadeldēja starpību līdz -15 (50:65). Starpība palika nemainīga arī noslēdzoties trešajam spēles ceturksnim – 57:72.

Ceturtās ceturtdaļas rezultātu atklāja Renārs Birkāns, raidot grozā divus punktus pēc Linarda Jaunzema piespēles. Adrians Šnipke bija precīzs savā tālmetienā, turpinot dzīties pakaļ pretiniekiem – 62:74. Ilgāku spēles laiku starpība palika pie šiem -12, precīziem esot Birkānam un Jaunzemam. Piecas minūtes līdz spēles beigām rezultāts uz tablo bija 71:85, kas vēl ļāva saglabāt cerības mūsējiem. Vairāki neprecīzi metieni, kļūdaini lēmumi un pazaudētas bumbas, kad bija jāspēlē vēl trīs minūtes, atkal neļāva pietuvoties. Pretiniekiem iemetot vairākus metienus rezultāts jau 71:90. Pusotru minūti līdz beigām, atkal uz tablo -20 (75:95). Raplas basketbolists vēl guva divus punktus no soda līnijas un spēle noslēdzās ar bezierunu zaudējumu – 75:97.

BK “Latvijas Universitāte” – AVIS UTILITAS Rapla 75:97 (20:25; 13:26; 24:21; 18:25).

BK “Latvijas Universitāte” – L. Jaunzems (23pt., 6abm, 5rpm, 1pbm, 1bm.), R. Birkāns (15pt., 7rp., J. Gertners (8pt., 4ab.), A. Lēmanis (7pt.), K. Žunda (6pt.), A. Dambenieks (5pt.), R.Feikners (4pt.), A. Šnipke (4pt.), A. Arnītis (3pt.), K. Grigaluns, N. Salenieks, A. Putāns.

Dalīties