Svētdien, 13.martā, BK “Latvijas Universitāte” Elektrum Olimpiskajā centrā aizvadīja mājas spēli pret komandu no Igaunijas TALTECH un spēles galotnē izrāva uzvaru ar rezultātu 78:76. Lielisku atmosfēru tribīnēs nodrošināja arī fakultāšu konkurss, kura ietvaros bija jūtams skaļš atbalsts un dzirdami uzmundrinoši saukļi.

Šajā mājas spēlē fakultāšu konkursā piedalījās divas fakultātes – Ķīmijas fakultāte un Vēstures un filozofijas fakultāte. Abas komandas visu spēli aktīvi atbalstīja mūsu spēlētājus laukumā un tas deva rezultātu, jo puiši spēja nokoncentrēties un spēles beigās izraut skaistu uzvaru.

Spēles puslaika pārtraukumā komandām tika organizēts konkurss, kura nosaukums “Cik labi Jūs pazīstat BK “Latvijas Universitāte spēlētājus?” un rezultāts bija neizšķirts, katrai komandai atbildot pareizi uz vienu no diviem jautājumiem.

Pēc spēles fakultāšu komandām jautājām viedokli par to, kādas ir viņu emocijas un ko priekš viņiem vispār nozīmē šis “Fakultātes basketbola tribīnēs” konkurss.

Vēstures un filozofijas fakultātes komandas līdzjutējs Rūdis Bebrišs dalījās ar savu viedokli par konkursu: “Fakultātes basketbola tribīnēs” ir sporta dzirksts iemiesojums. Tā ir iespēja emocionāli uzlādēties un tāpat arī izlādēties, ar studiju biedriem gavilējot par katru Latvijas Universitātes komandas iemesto grozu un skaļi izsvilpjot pretiniekus soda metienu izpildes laikā. Skatītājs ātri vien pārtop par līdzjutēju, jo ir grūti nepavilkties līdzi apkārtējai atmosfērai, skanīgajiem saukļiem un bungu rīboņai. Kur tad vēl, ja ne šajā konkursā, varētu iegūt izdevību imitēt “Drošsirdi”, uz sejas uzvilkt zilas strīpas, un pārbaudīt balss izturības un skaļuma robežas?"

Luīze Dipāne no Ķīmijas fakultātes komandas arī dalījās viedoklī par konkursu: "Spēle bija saspringta, bet aizraujoša. Protams, mums ir grūti iejusties basketbolistu ādā, tomēr mēs spējam viņus atbalstīt, cik varam. Atsaucība bija liela, ne tikai no Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes, bet arī no citiem apmeklētājiem, kuri juta līdzi spēlei. Noslēgumā bija jūtama liela spriedze, bet, neskatoties uz to, viss izdevās, un Latvijas Universitāte izcīnīja godpilno uzvaru."

Nākamā mājas spēle paredzēta 21.martā pret komandu BC Kalev/Cramo, kas arī būs Fakultāšu konkursa pamatturnīra noslēguma spēle, jo jau 24.martā pēdējā regulārās sezonas mājas spēlē finālā noskaidrosim konkursa uzvarētāju.

Dalīties