Trešdien, 13.martā, basketbola klubs “Latvijas Universitāte” aizvadīja Olybet Latvijas Igaunijas basketbola līgas spēli, dodoties izbraukumā pie Tartu Ülikool. Aizvadot neizteiksmīgu pēdējo ceturtdaļu, piedzīvots zaudējums ar rezultātu 64:82.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzvērtīgā cīņā, rezultātu atklājot Edvardam Mežulim – 2:0, uz ko Tartu komanda uzreiz atbildēja ar precīzu “trejaci”. Arī mūsu komandai līdz pirmajam precīzajam trīspunktniekam ilgi nebija jāgaida, izceļoties Rendijam Feikneram. Pie rezultāta 7:3, Tartu veica nelielu izrāvienu, gūstot piecus punktus pēc kārtas un panākot vadību 8:7. Turpmākās minūtes ritēja mazrezultatīvi, ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 16:12, Tartu komandas labā.

Otro ceturtdaļu mājinieki turpināja ar izrāvienu, panākot jau rezultātu 20:12, pēc kā treneris nevilcinājās un pieprasīja minūtes pārtraukumu. Tas atmaksājās, jo pēc īsās sapulces, Rendijs Feikners realizēja vēl vienu tālmetienu (15:20), Kārlis Zunda pievienoja divpunktnieku (17:20) un Rendijam Feikneram precīzs pustālais (19:20. Pēc komandas veiksmīgām darbībām, deficīts tika samazināts līdz minimumam. Pēc nospēlētām septiņām minūtēm, mūsu puišiem izdevās panākt neizšķirtu 24:24. Tartu komanda atbildēja ar precīzu raidījumu grozā, taču Artis Arnītis trāpa trīs punktus un izvirza komandu pēc ilga laika vadībā (27:26). Studentiem padevās produktīvākas pēdējās minūtes un pārtraukumā varēja doties ar +2 (32:30).

Atgriežoties no pārtraukuma, komanda bija apņēmības pilna turpināt savu izrāvienu, pirmajiem atklājot ceturtdaļas rezultātu – precīzam esot Linardam Jaunzemam (34:30). Veiksmīgs divu minūšu nogrieznis padevās pretiniekiem, kas palīdzēja gūt piecus punktus un atkal pārņemt vadību (35:34). Komandas turpināja spēlēt mazrezultatīvi, ik pa laikam kādam raidot bumbu grozā. Ceturtdaļas beigās tablo vēstīja rezultātu 48:47 “Latvijas Universitātes” komandas labā.

Studenti nebija pietiekoši labi noskaņojušies ceturtdaļas sākumā, jo ļāva pretiniekam gūt 6 punktus un izvirzīties vadībā – 53:48. Veiksmīgs 2+1 gājiens izdevās Kārlim Zundam, kurš raidīja bumbu grozā par spīti pārkāpumam un vēl realizēja soda metienu. “Latvijas Universitāte” komanda bija zaudējusi spēles pavedienu, nespējot realizēt metienus. Pirmo reizi pretinieku pārsvars sasniedza divciparu skaitli 63:53. Treneris vēl mēģināja motivēt puišus, pieprasot minūtes pārtraukumu. Tartu turpināja raidīt grozā vienu metienu pēc otra, panākot jau 68:53. Pārtraucot trīs minūšu klusēšanas brīdi, precīzs bija Rendijs Feikners (55:68). Puišiem izdevās samazināt deficītu līdz -10, bet par to tuvāk arī netika. Pēdējās minūtes pilnībā dominējot pretiniekiem, komanda piedzīvoja zaudējumu 64:82.

BK “Latvijas Universitāte” – Tartu Ülikool 64:82 (12:16; 20:14; 16:17; 16:35).

BK “Latvijas Universitāte” – R.Feikners (16pt.,5rp.), L.Jaunzems (14pt., 7ab.), K.Žunda (10pt., 4ab.), A.Putāns (8pt., 2pb.), R.Birkāns (6pt.,5rp.), A.Arnītis (3pt.), A.Dambenieks (3pt.), E.Mežulis (2pt.), A.Lēmanis (2pt.), J.Gertners

Dalīties