Ceturtdien, 28. februārī, slēpošanas un atpūtas parkā “Ozolkalns” norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts studentu un darbinieku atpūtas pasākums "Gadsimta kalns", kurā dalībniekiem bija iespēja aktīvi atpūsties uz kalna un piedalīties jautrā stafetē. Pasākums tika organizēts, sadarbojoties ar Latvijas Universitātes Studentu padomi.

Pasākuma ietvaros visiem dalībniekiem bija iespēja 3 stundas izmantot “Ozolkalna” sniegto piedāvājumu klāstu, kā arī piedalīties “Red bull” atbalstītā stafetē. Tāpat dalībniekiem tika nodrošināts autobuss gan braukšanai uz kalnu, gan braukšanai atpakaļ.

Kopumā bija pieteikušies 120 cilvēki, kuri pēc savas iniciatīvas sadalījās 30 komandās, lai 4 cilvēku sastāvā varētu piedalīties stafetē. Stafete sastāvēja no 2 posmiem. Pirmajā posmā svarīgs aspekts bija komandas sadarbošanās spējas, bet otrajā posmā -  ātrums un precizitāte.

Stafetē uzrādītie laiki visām komandām bija līdzīgi, bet uz pjedestāla varēja tikt tikai 3 komandas. Pirmās trīs vietas ieņēma attiecīgi šādi rezultāti -  3:19, 3:21 un 3:31. Pirmo vietu ieņēma komanda ar nosaukumu “Fireball”, otro “Saknes” un trešā vieta komandai “Pārsliņi”.

Lai pasākuma organizatoriem būtu atgriezeniskā saikne no pirmās pieredzes šāda veida pasākuma organizēšanā, tika lūgts atsaucīgākajiem dalībniekiem sniegt viņu viedokli.

Sākotnēji dažiem dalībniekiem slikto laikapstākļu dēļ bija bažas, bet pasākuma laikā viņu domas mainījās. Justs Vīdušs: “Lielisks pasākums! No sākuma likās, ka darbadienas vakars, kad nākamajā dienā vēl jādodas uz darbu, ka tur nekas labs nevar sanākt -  taču izrādās, ka es kļūdījos. Gan attālums no Rīgas, gan īslaicīgi sliktie laikapstākļi nebija šķērslis, lai lieliski pavadītu laiku ar draugiem un kārtīgi iztrakotos. Vajag vēl tādus pasākumus!”

Paula Vilka ļoti novērtēja instruktora klātbūtni: “Šī bija ļoti forša doma. Vēl lieliski bija tas, ka bija iespēja gan pie instruktora mācīties, gan varēja arī pats savā nodabā braukāties. Vispār neko sliktu nevar pateikt. Bija lieliski un liels paldies!”

Bet Kristina Kučinskaite priecājās par iespēju noiet nost no datora: “Pasākums bija brīnišķīgs, tieši kā Ziemassvētku dāvana studentam, kurš nav nogājis nost no datora pēdējo mēnesi. Mēs visi novēlam taisīt tādus pasākumus vēl, jo šis bija vienkārši super. Paldies par ieguldīto darbu!”

Kopumā visi dalībnieki bija ļoti apmierināti un izteica vēlmi piedalīties šādā pasākumā arī nākamgad.

Dalīties