Svētdien, 3.martā, basketbola klubs “Latvijas Universitāte” aizvadīja mājas spēli Elektrum Olimpiskajā centrā un piedzīvoja zaudējumu pret Jūrmala Betsafe 55:62 (21:14; 11:18; 10:23; 13:7).

Pretinieki pirms svētdienas spēles bija ieguvuši divus jaunus spēlētājus un pastiprinājuši savu sastāvu. Tas vainagojās ar panākumu jau pirmajā spēlē, jo piesaistītais Jurijs Aleksejevs bija otrs rezultatīvākais spēlētājs pretinieku komandā, gūstot 16 punktus un izcīnot 6 atlēkušās bumbas.

Spēles rezultātu atklāja Jūrmala Betsafe, gūstot divus punktus. Mūsu komandas pirmos divus punktus guva Renārs Birkāns. Pirmās spēles minūtes aizritēja nervozā gaisotnē, pieļaujot kļūdas abām komandām. Rezultāts auga ļoti lēnām, pēc spēlētām piecām minūtēm - 7:7. Veiksmīgs spēles nogrieznis padevās BK “Latvijas Universitāte” spēlētājiem. Metienus realizēja Jānis Gertners, Rendijs Feikners un Renārs Birkāns,  izvirzot komandu vadībā ar rezultātu - 14:7. Jūrmalnieki atguva piecus punktus, taču studenti spēja noturēt uzņemto tempu un guva vēl trīs grozus pēc kārtas, noslēdzot ceturtdaļu ar +7 (21:14).

Otro ceturtdaļu ar mazu izrāvienu iesāka Jūrmala Betsafe (18:21), taču studenti spēja atbildēt ar precīzu trīspunktnieku (24:18). Sekoja vairāki neprecīzi metieni un likumsakarīgas maiņas. Edvards Mežulis meta nekļūdīgi un atzīmējās ar diviem punktiem, kā arī precīzs “trejacis” Linardam Jaunzemam (29:18). Jūrmalnieki nekavējoties pārgrupēja savu aizsardzību un guva astoņus punktus pēc kārtas, sadeldējot deficītu līdz 26:29. Pēdējās divās minūtēs komandas apmainījās ar precīziem raidījumiem un pēc spēlētām 20 minūtēm, tablo rādīja neizšķirtu 32:32.

Trešā ceturtdaļa iesākās atkal no nulles, jo nevienai komandai nebija izdevies iekrāt pārsvaru. “Latvijas Universitāte” pirmajās minūtēs uzbruka grozam, taču darīja to nesekmīgi. Jūrmala Betsafe izdevās gūt sešus punktus un pārņemt vadību (38:32). Kārlis Žunda atbildēja ar saviem trim punktiem, neļaujot pretiniekam atrauties vēl tālāk. Turpinājās neprecīzi metieni no studentu puses, kā rezultātā jūrmalnieki ieguva vērā ņemamu pārsvaru – 51:37. Linards Jaunzems spēja atgūt divus punktus, taču tas īpaši neko šajā ceturtdaļā vairs nemainīja, vairāk dominējot pretiniekiem, rezultāts beigās 42:55 Jūrmala Betsafe labā. Mūsējie šajās desmit minūtēs iemeta tikai desmit punktus.

Ja mūsējie gribēja pacīnīties par uzvaru, tad bija pilnīgi jāmaina sava spēle. To arī viņi centās darīt, iesākot ceturtdaļu ar agresīvu aizsardzību pa visu laukumu. Rezultātu gan atklāja konkurenti, taču pēc tam veiksmīgi realizēti grozi arī Linardam Jaunzemam. Agresīvā aizsardzība pārsteidza pretiniekus, viņi pieļāva kļūdas un mūsējiem noorganizēti ātrie uzbrukumi, divus punktus gūstot Rendijam Feikneram, kā arī pēc tam viņam pašam izprovocējot pretinieka pārkāpumu un raidot grozā abus soda metienus (49:59). Studenti turpināja savu “pakaļdzīšanos”, ik pa laikam samazinot starpību. Tomēr beigās ļoti meistarīgi nospēlēja jūrmalnieku līderi, metot grozā svarīgus metienus. Mūsējiem pietrūka laiks, lai atspēlētos pilnībā un beigās zaudējums – 55:62.

BK “Latvijas Universitāte” – Jaunzems (18pt., 7ab.), Gertners (9pt., 4ab.), Feikners (9pt., 5ab.), Žunda (7pt., 8ab.), Birkāns (5pt., 4ab., 6rp.), Dambenieks (5pt.), Mežulis (2pt.), Arnītis, Grigaļūns, Lēmanis, Salenieks, Šnipke.

     

Dalīties