Piektdien, 1.martā, Latvijas Universitāte/BS Rīga aizvadīja izbraukuma spēli Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijas ietvaros, ciešot bezierunu zaudējumu pret turnīra līderi BK Jelgava/LLU – 76:99 (17:24; 19:31; 23:20; 17:24).

Spēles rezultātu atklāja BK Jelgava/LLU spēlētāji, raidot grozā precīzu divu punktu metienu. Uz to atbildēja Everts Ramza, kurš realizēja divus caurgājienus pēc kārtas un guva četrus punktus. Jau no pirmajām minūtēm bija redzams pretinieku pārākums cīņā pie groziem, kur viņi izcīnīja vairākas atlēkušās bumbas un izdarot precīzu piespēli, Latvijas Universitāte/BS Rīga grozā lido precīzs trīs punktu raidījums, tad vēl divi precīzi pustālie metieni un mājiniekiem jau pirmais izrāviens (4:9). Mūsējie atbildēja ar diviem punktiem (6:9), taču tad atkal veiksmīgs spēles nogrieznis padevās BK Jelgava/LLU, kas guva piecus punktus pēc kārtas (6:14). Turpmāk spēlē punktus guva te viena komanda, te otra,  ceturtdaļai noslēdzoties mājiniekiem ar +7 (17:24).

Otro ceturtdaļu atklāja Latvijas Universitāte/BS Rīga spēlētājs Gustavs Kārlis Kampuss, realizējot divu punktu metienu. Pēc neprecizitātes uzbrukumā pretiniekiem un pieļautas kļūdas mūsējiem, bumba atkal nonāca pie mums un precīzs no trīs punktu pozīcijas bija Matīss Koļesinskis, rezultātu samazinot vairs tikai līdz 22:24. Pretiniekiem sekoja vairākas maiņas, un tas deva rezultātu – precīzs metiens (22:26). Everts Ramza ar to nebija mierā un raida grozā savu trīspunktnieku, kā arī vēl divus punktus pievieno Alberts Putāns, pirmo reizi vadībā izvirzot Latvijas Universitāte/BS Rīga – 27:26. Prieks gan mūsējiem nebija ilgs, jo pretinieki atkal veica izrāvienu, gūstot astoņus punktus, 34:27 jau viņu labā. Mājinieki turpināja savu veiksmīgo spēles nogriezni un pārtraukumā devās jau ar +19 (55:36).

Trešās ceturtdaļas ievadā trīs punktus guva BK Jelgava/LLU, bet ar to pašu atbildēja Gustavs Kārlis Kampuss, kurš savam punktu krājumam pievienoja “trejaci”. Pirmās minūtes bija kļūdām pilnas no abu komandu puses, taču rezultāts auga līdzvērtīgi. Kopumā desmit minūtes mūsējie aizvadīja daudz produktīvāk, pirmo reizi arī uzvarot atsevišķu ceturtdaļu, kas arī ir labs sasniegums pret turnīra līdervienību (23:20).

Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar punktu apmaiņu, spēle ritēja te par labu vienai komandai, te par labu otrai, veicot kādus mazus izrāvienus. Kopumā BK Jelgava/LLU spēles sākumā iekrāto pārsvaru ne mirkli neizlaida, visu spēli jūtoties gana pārliecināti par savu uzvaru. Arī ceturto ceturtdaļu mājiniekiem izdevās aizvadīt veiksmīgāk nekā Latvijas Universitāte/BS Rīga spēlētājiem, svinot pārliecinošu uzvaru 99:76.

 

Rezultatīvākie spēlētāji – Everts Ramza (16pt., 6ab.), Matīss Koļesinskis (13pt.), Rihards Aleksandrovs (11pt., 7ab.).

Latvijas Universitāte/BS Rīga – Ramza (16), Koļesinskis (13), Aleksandrovs (11), Kampuss (10), Putāns (10), Dambis (8), Daga-Krūmiņs (4), Kaugars (4), Bodrovs.

Dalīties