27.februārī BK “Latvijas Universitāte” aizvadīja OlyBet Latvijas Igaunijas basketbola līgas izbraukuma spēli pret BK “Ogre”. Komandai izdevās ļoti veiksmīga spēle gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Noteikti jāizceļ arī rezervistu pienesums, kā rezultātā izcīnīta svarīga uzvara – 67:62.

Spēles sākums mūsējiem padevās nervozs, vairākas kļūdas, kā arī neprecīzi metieni, kas pretiniekiem ļāva gūt piecus punktus pēc kārtas. Komandas punktu rēķinu atklāja Linards Jaunzems, izprovocējot pretinieku uz pārkāpumu un vēlāk jau realizējot abus soda metienu. Renārs Birkāns pievienoja precīzu trīs punktu metienu un uz tablo bija redzams līdzsvars 5:5. BK “Ogre” atkal spēja veikt izrāvienu un jau nodrošināja sev lielāku handikapu, gūstot astoņus bezatbildes punktus 5:13. Spēlē uzreiz sekoja pirmais minūtes pārtraukums. Atgriežoties pēc mazās sapulces, mūsējiem izdevās ātri gūt četrus punktus, divreiz pēc kārtas bumbu grozā raidot Jānim Gertneram. Turpmākās minūtes komandas apmainījās ar precīziem raidījumiem un ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 16:23.

Otrās ceturtdaļas sākumā atkal pirmie punktus guva pretinieki, taču uz to ar diviem precīziem “trejačiem” atbildēja Linards Jaunzems, samazinot rezultāta starpību 22:25. Turpinot savu veiksmīgo spēles nogriezni viņš pievienoja veiksmīgu 2+1 gājienu, izprovocējot sodu no Ogres spēlētājiem. Ceturtdaļas vidus daļa pagāja līdzvērtīgā cīņā, ik pa laikam komandām esot precīzām. Tomēr šajā spēles nogrieznī vairāk dominēja lieliska spēle aizsardzībā. Divas minūtes līdz beigām Ogre bija iekrājusi +8 – 36:28, taču tad “Latvijas Universitāte” veica pakaļdzīšanos un nodrošināja neizšķirtu 37:37. Precīzam esot pretinieku spēlētājam, tomēr pārtraukumā ar trīs punktu pārsvaru varēja doties BK “Ogre” 40:37.

Trešais spēles nogrieznis aizritēja līdzvērtīgā cīņā, BK “Latvijas Universitāte” arī pirmo reizi izvirzoties vadībā – 40:41. Kopumā trešā ceturtdaļa bija nerezultatīva (10:11), komandām lieliski spēlējot aizsardzībā un provocējot pretiniekus uz kļūdām. Beigu rezultāts 47:51 BK “Ogre” labā.

Ceturtajā ceturtdaļā turpinājās “play-off” basketbols, kur komandas cīnījās par katru laukuma centimetru. Pretinieku spēlētājs guva divus punktus un panāca Ogrei +6 (53:47). Adrians Šnipke l realizēja 2 punktu metienu, kā arī Rendijs Feikners, kurš arī pievienoja divus punktus. Piecas minūtes līdz spēles beigām “Latvijas Universitāte” nonāca jau lielākā deficītā -7 (51:58). Uzreiz ar savu trīspunktnieku un precīziem diviem soda metieniem atbildēja Renārs Birkāns (56:58). Adrians Šnipke bija uzkarsis, realizējot divus trīspunktniekus pēc kārtas, izvirzot “Latvijas Universitāte” vadībā. Ogrēnieši atbildēja arī ar precīziem metieniem, panākot 62:62, kas liecināja par saspringtu atlikušo 71 sekundi. Mūsu treneris pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pagāja apmēram pusminūte, kuras laikā bija neprecīzi studenti, bet Ogre pieļāva kļūdu. 12 sekundes līdz spēles beigām Guntis Endzelis pieprasīja vēl vienu pārtraukumu un pēc tā, izdevās perfekti atrast brīvo spēlētāju. Precīzs Renārs Birkāns un jau +3 “Latvijas Universitāte”. 7 sekundes līdz spēles beigām pretiniekiem minūtes pārtraukums, taču tas nedod vēlamo rezultātu, jo izspēlējot bumbu kļūda un pārtverta bumba iepriekš minētajam Renāram Birkānam un vēl divi punkti. Uzvara ar 67:62.

 

Spēlē pret BK “Ogre” noteikti jāuzteic Renārs Birkāns, kurš guva 17 punktus, atdeva 6 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un pārtvēra 3 bumbas, nodrošinot lietderības koeficientu 28. Lieliska spēle arī Adrianam Šnipkem, kurš guva 16 punktus un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas.  

BK “Latvijas Universitāte” – BK “Ogre” 67:62 (16:23; 21:17; 10:11; 20:11)

BK “Latvijas Universitāte” – R.Birkāns (17pt., 6rp., 5ab, eff28), A.Šnipke (16pt., 5ab.), L.Jaunzems (11pt., 5ab., 5rp.), J.Gertners (8pt., 5ab.), A.Dambenieks (7pt.), A.Lēmanis (3pt.), E.Mežulis (2pt.), R.Feikners (2pt.), K.Zunda (1pt.), A.Arnītis, A.Putāns

 

Dalīties