13. februārī Latvijas XXIX Universiādes pirmo posmu aizvadījusi LU telpu futbola izlase.

Trešdien, 13. februārī, Elektrum Olimpiskā centra sporta spēļu zālē pirmo posmu Latvijas XXIX Universiādes telpu futbolā aizvadīja Latvijas Universitātes komanda,

Turnīra izloze mūsu studentiem pretī deva spēcīgās Valsts Policijas koledžas un Rīgas Stradiņu universitātes komandas.

Pirmajā spēlē pret VPK mūsu futbolisti iesāka piesardzīgi un iekrita vairākos pretuzbrukumos, otrā puslaika sākumā nonākot iedzinējos ar 1:4. Divus vārtus gan izdevās ātri atgūt, tomēr līdz spēles beigu sirēnai milzīgais spiediens pie pretinieku vārtiem rezultātu nedeva. Viesi pretuzbrukumā pašā spēles izskaņā guva vēl vienus vārtus, un spēle noslēdzās ar sāpīgu zaudējumu 3:5.

Otrā spēle nozīmēja "visu vai neko" - lai iekļūtu otrajā kārtā Latvijas Universitātes studentiem bija nepieciešama uzvara ar vismaz divu vārtu pārsvaru pret Latvijas Telpu futbola 1.līgas līderiem RSU. Pirmā puslaika laikā šādu pārsvaru sasniegt izdevās, tomēr pretiniekiem abus vārtus izdevās atspēlēt. Līdz spēles beigām LU komandai bija vairākas teicamas iespējas uzvaru izraut, bet tās palika neizmantotas. 2:2 un čempionāts komandai līdz ar to bija noslēdzies.

Pa diviem vārtiem Universiādē guva LU Futbola līgā "Fox Travel" komandu pārstāvējušie Dāvis Krūmiņš un Jānis Pāvulāns, bet reizi izcēlās "Jautrie Zābaciņi" uzbrucējs Jonatans Goba.

 

Dalīties