Kārtējo spēli Virslīgas čempionātā aizvadījusi FK Metta/Latvijas Universitāte komanda.

Sestdien, 20.oktobrī, Liepājas stadionā “Daugava” savu 25.kārtas spēli SynotTip Virslīgas čempionātā aizvadījusi mūsu Meistarkomanda, viesojoties Liepājā pie vietējā FK Liepāja/Mogo. 

Spēli nedaudz aktīvāk iesāka mājinieki, vairāk kontrolējot bumbu un jau 10.minūtē apdraudot Oša sargātos vārtus, tomēr Dāvis sitienu no 20 metriem atvairīja. Turpinājumā spēle pamazām izlīdzinājās un aizritēja līdzīgā cīņā.

23.minūtē pēc Liepas piespēles izcilā pozīcijā nonāca Dzhamalutdinov, taču no vārtu priekšas sitiens lidoja nedaudz garām. Šķietami komandas spēlēja piesardzīgi, pacietīgi veidojot uzbrukumus, tomēr momenti bija pietiekoši. Jāizceļ, ka puslaika izskaņā vēl divas reizes komandu teicami glāba Dāvis Ošs.

Otrā puslaika pašā sākumā mettieši neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, un Kozlovs no tuvas distances varēja izvirzīt liepājniekus vadībā, taču sita garām vārtiem. Pēcāk komandas apmainījās ar vairākiem pusmomentiem, tomēr aizsardzības līnija abām vienībām darbojās nevainojami.

Varēja redzēt, ka laukumā komandas apmierinās tikai uzvara – ik pa brīdim izcēlās asumi, spēle bija dinamiska un ātra, kā arī uzbrukumos aktīvi devās abas komandas. 82.minūtē Ķigurs izpildīja sitienu no distances, kas trāpīja zaļi-balto spēlētājam, bet veiksmīgi aizlidoja garām vārtu stūrim.

Tomēr saldais ēdiens sagaidīja spēles izskaņā – 87.minūtē Liepa izdarīja garo piespēli soda laukumā, Kovaļonoks teicami vienā pieskārienā nometa bumbu tālāk, un Rendijs Šibass sita precīzi vārtu tīklā – 1:0! Noslēgumā FK Metta/LU aizsardzība un Dāvis Ošs spēlēja nevainojami, un no Liepājas pārvedam vēl 3 punktus!

 

 

 

 

Dalīties