Dāvis Skreivers Latvijas Universitātes (LU) programmas „Komunikācijas zinātne“ 3.kursa students, kā arī basketbola komandas “Latvijas Universitāte” spēlētājs jau vairākus gadus.  Aizņemtajā grafikā starp basketbola sezonu un bakalaura darba rakstīšanu Dāvis ir gatavs iepazīstināt ar sevi tuvāk.

Kurš no visiem sporta veidiem ir iekarojis tavu sirdi?

Basketbols, taču pēdējos gados arī 3x3 basketbols.

Kā aizsākās tavas gaitas basketbolā?

Sāku trenēties basketbolā astoņu gadu vecumā Līvānu bērnu un jauniešu sporta skolā pie Edgara Cimara. Gribēju jau ātrāk, bet diemžēl tik jaunu mani neņēma un nācās gadu patrenēties vieglatlētikā.

Cik daudz laika ikdienā velti treniņiem?

Sezonas laikā treniņi sanāk četras līdz piecas dienas nedēļā, pāris reizes trenējoties gan no rīta, gan vakarā. Nedēļas beigās parasti ir spēle. Vasarā šis grafiks ir vēl pārpildītāks un sanāk trenēties pat sešas dienas nedēļā.

Kuru uzsakti par savu šī brīža augstāko karjeras punktu sportā? Kas, tavuprāt, bija lielāka veiksmes atslēga, lai sasniegtu to?

Grūti teikt, gribētos teikt, ka tagad. Jau pāris gadus ir sanācis spēlēt augstākajā Latvijas līmenī. Atmiņā arī vienmēr paliks U18 izlase. Lielākais nopelns sasniegumiem noteikti ir disciplīna – agrie rīti, svaru zāle, vēlie vakari, uzturs. Darba ētikai arī ir liela nozīme, tā man tika ieaudzināta jau no agra vecuma. Manuprāt, ja tu ieliec darbu un ievēro disciplīnu (vienalga, lai kāds tu nebūtu), sasniegumi sekos!

Ja nebūtu basketbolists, kāda būtu Tava aizraušanās?

Grūti tā vienu lietu izvirzīt. Tik daudz, kas patīk un aizrauj. Gan jau pamēģinātu vairākas lietas, bet vienmēr esmu gribējis darīt kaut ko saistītu ar mūziku vai mākslu. Basketbola dēļ nav īsti laika vai spēka to darīt.

Vai jau no agras bērnības zināji, kas vēlies būt, kad izaugsi liels vai studiju programmas izvēle bija pilnīgi nejauša?

Atzīšos, ka studiju programmu izvēlējos salīdzinoši spontāni. Bērnībā gribēju būt kaut kas pavisam cits, tikai pēdējos gados mainījās domas. Pēc vidusskolas nevarēju izlemt starp vairākiem variantiem, bet līdz ko uzzināju, ka pāris draugi un pazīstami cilvēki arī izvēlējās studēt komunikācijas zinātni, kaut kā aizbridu arī uz turieni.

Ko uzskati par TOP 3 bonusiem, kuru sportisti iegūst izvēlētos Duālo karjeru?

Noteikti tas, ka tiek apmaksātas vai daļēji apmaksātas studijas, tiek nodrošināta kvalitatīva treniņu vide, un ir iespēja iegūt stipendijas.

Kā izskatās tipiska diena, kad ir gan studijas, gan treniņi?

Dienās, kad ir divi treniņi, ceļos plkst. 6.45, kaut ko iekožu un ap plkst. 7.20 esmu zālē. Ap plkst. 9.40 beidzas treniņš un sanāk skriet uz skolu, kas sākas jau 10:30 un beidzas ap 16:00. Plkst. 16:30 atkal esmu zālē uz otro dienas treniņu. Pēc septiņiem vakarā pārrodos mājās, apēdu vakariņas, kaut ko pastudēju un dodos gulēt. Tās ir trakākas dienas, pārsvarā sanāk no rītiem pagulēt nedaudz ilgāk.

Kur tu rodi motivāciju veiksmīgām studijām un labiem panākumiem basketbolā?

Basketbolam motivācijas netrūkst, pārsvarā atkārtoju sev, kāpēc es to daru un kādu baudu gūstu no tā. Studijām motivāciju atrast ir grūtāk, bet tur noteikti palīdz vecāki. Katru reizi sazvanoties dzirdu vienu un to pašu teikumu: “Tikai mācies!”. Kaut kā esmu iedresēts klausīties viņos.

Novēlējums sev!

Novēlu sev un citiem vienkārši izbaudīt to, ko dari un kas patīk!

Sestdien, 19.oktobrī, plkst. 14.00 Dāvis viesosies arī Radio NABA raidījumā „Soli priekšā“, kurā būs iespēja uzzināt vēl vairāk par studijām un basketbolu.

Dalīties