Foto: Artūrs Stiebriņš

Optibet Baltijas līgas pirmajā mājas spēlē RVS/LU komanda ar 3:0 (25:22, 25:11, 25:22) pārspēj pretinieces Volejbola klubs Jelgava, tādējādi nopelnot pirmos trīs punktus turnīra tabulā. 

RVS/LU komandas galvenais treneris Arvils Keišs sākuma sastāvā laukumā sūtīja otrā tempa uzbrucējas Rūtu Puteni un Renāti Kati Krūklīti, pirmā tempa uzbrucējas Līvu Solu un Samantu Liepu, cēlāju Rūtu Lindi un diagonāles spēlētāju komandas kapteini Katrīnu Paulu Krustkalni, kā libero laukumā servju uzņemšanā darbojās Sindija Bože, bet aizsardzībā laukuma nāca Nikola Bezpavlaja.

Rūta Linde spēli iesāka ar lielisku servi rezultātu uz tablo atklājot ar ace servi. Rīdzinieces cīnījās par katru bumbu laukumā, rādīja lielisku spēli uzbrukumā un raidīja vairākas netveramas serves pretinieču laukumā. Setu noslēdzot ar rezultātu 25:22 savā labā. 

Otro setu RVS/LU iesāka ar lielu sparu un panāca jau 5:1, pie šāda rezultāta pretinieču treneris bija spiests ņemt pārtraukumu, atgiežoties no pārtraukuma rīdziniecēm izdevās rezultāta starpību jau palielināt līdz 10:2, lai arī tika pieprasīts vēl viens pārtraukums no pretinieču trenera puses, tas neizsita RVS/LU spēlētājas no spēles un spiediens turpinājās, kas neļāva Jelgavniecēm atspēlēties un seta iznākums 25:11, par labu RVS/LU komandai.

Trešajā setā spēlē norisinājās punkts punktā, Jelgavnieces bija atgriezušās spēlē, pie rezultāta 11:11, Jelgavniecēm izdevās izvirzīties vadībā 13:11, turpmākajās izspēlēs noturot divu punktu pārsvaru, tomēr punktu pa punktam RVS/LU spēlētājas šo pārsvaru deldēja un ar netveramu Renātes Kates Krūklītes servi izvirzījās vadībā 18:17. Turpmākajās izspēlēs RVS/LU vairs neļāva pārņemt vadību pretiniecēm un noslēdza setu ar 25:22. Tādējādi izcīnot uzvaru ar 3:0.

Komandas kapteine Katrīna Paula Krustkalne pēc spēles atzina: "Šī spēle bija lieliska man ļoti patika. Mēs visu spēli nospēlējām ļoti stabili, pieturējāmies pie tā pie kā mēs esam treniņos strādājušas un to arī parāda spēles rezultāts. Šīs sezonas mērķis ir augt, spēlēt un izbaudīt to, ko daram."

Par spēles MVP, RVS/LU komandā pretinieku treneris atzina otrā tempa uzbrucēju Renāti Kati Krūklīti. Turpretī, Arvils Keišs no VK Jelgava kā labāko spēlētāju nominēja saspēles vadītāju Janu Bērziņu. Abas labākās spelētājas saņēma mūsu atbalstītāja Fizioterapijas klīnikas Spars dāvanu kartes.

Nākamās spēles RVS/LU komandai izbraukumā Igaunijā, tomēr atkal mājas zālē spēles tiks aizvadītas 02.11. un 03.11. kad tiksimies ar Kauņas un Jonavas komandām.

02.11. plkst. 16:00 RVS/LU vs Jonavos "Aušrine"

03.11. plkst. 16:00 RVS/LU vs TK "Kaunas - VDU"

Dalīties