Sestdien, 5.oktobrī, Mangaļsalā, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts darbinieku un viņu ģimeņu aktīvās atpūtas pasākums “LU Darbinieku rudens pārgājiens 2024”, kurā dalībniekiem bija iespēja doties vēsturiskā pārgājienā pa Mangaļsalas neatklātajām vietām.

LU Darbinieku pārgājieni kopš 2021. gada ir neatņemama LU aktīvās atpūtas un sporta dzīves sastāvdaļa. Šis bija jau vienpadsmitais LU Sporta centra rīkotais darbinieku pārgājiens, iepriekš dodoties pārgājienos pa Bumbu kalniņa apkārtni, Tukuma novadu, Siguldas apkārtni, Saldus apkārtni, Carnikavas apkārtni, Kandavas apkārtni, Ozolnieku apkārtni, Gaujas Nacionālo parku Cēsu pusē, Strēlnieku takām Ložmetējkalna apkārtnē un apejot apkārt Garezeriem. Šoreiz tika izvēlēts maršruts pa Mangaļsalu.

Dalībnieku pulcēšanās notika pie dabas parka "Piejūra", no kura ap plkst. 10.15 pārgājiena dalībnieki sāka 11,5 kilometru garo maršutu. Pārgājiena laikā bija iespēja apskatīt Mangaļsalas vēsturiskos objektus, kā, piemēram, zviedru dzelzsbetona kuģa vraku, Austrumu molu un daudz dažādus kara laika fortus.

Pēc pārgājiena, mazliet pirms plkst. 14.00, visi dalībnieki bija aicināti uz siltu zupu un neformālām sarunām ar kolēģiem, lai kopīgi apspriestu piedzīvoto pārgājiena laikā.

Pēc pasākuma no dalībniekiem tika saņemtas ļoti jaukas un pozitīvas atsauksmes, izceļot jauko laiku, izvēlēto maršrutu, pozitīvo atmosfēru, organizētību, kā arī garšīgo zupu pārgājiena beigās.

Latvijas Universitātes Ģeodēzijas un ģeoinformātikas institūta direktors Ingus Mitrofanovs: “Ļoti labs pārgājiena maršruts te pat Rīga, arī laikapstākļi lutināja. Pašam personīgi bija liels atklājums par to, kādā apjomā ir saglabājušās un apskatāmas vēsturiskās militārās ēkas. Maršruts vijās, gan pa asfaltētām taciņām, gan smiltīm, molu, jūras krastu un arī reljefainām meža taciņām. Šajā maršrutā noteiktu atgriezīšos, lai to “iztirzātu” vēl garākā maršrutā.”

Latvijas Universitātes bibliotēkas informācijas speciāliste Laima Vēdiķe: “Laikapstākļi pārgājiena laikā bija ļoti labi: skaidras, zilas debesis, silts laiks un minimāls vējiņš. Visvairāk man patika mols un jūras piekraste - tik zilas debesis un jūra, ka saplūst kopā pie horizonta. Un viļņu šļaksti... Fantastiski. Tā vien gribas uzkavēties tur ilgāk, tāpēc noteiktu tur atgriezīšos vēl. Liels paldies par šo pārgājienu!”

Sakām lielu paldies visiem pārgājiena dalībniekiem un tiekamies jau nākamajos šāda veida pasākumos!

Dalīties