Foto: Privātais arhīvs

Latvijas Universitātes (LU) Izglītības pētniecības institūta pētniece Kristīne Kampmane Erasmus+ personāla mobilitātes programmas laikā trīs izzinošas un darbīgas dienas septembrī pavadīja Ivaskūles universitātē (Jyväskylä) Somijā un dalās savā pieredzes stāstā. Viņa uzsver, ka būtiskākais, kas jāapsver pirms doties Erasmus+ mobilitātē, ir šīs mobilitātes mērķa un ieguvumu izvērtējums, lai dalība programmā bagātinātu personīgo izaugsmi.

Kristīnes Kampmanes mobilitātes galvenais mērķis bija dalīties zināšanās un pārrunāt iespējamos nākotnes zinātniskās sadarbības projektus. Vizītes laikā LU pētniece vadīja četras lekcijas: 

  • Skolotāju izglītība Latvijā un Latvijas izglītības kvalitātes monitoringa sistēma; 
  • Pētījums par skolēnu nekognitīvajām prasmēm; 
  • Pētījums par lasītprasmes veicināšanas labajām praksēm Latvijā un citās Eiropas valstīs; 
  • Mākslīgā intelekta rīku izmantošana skolotājiem un pētniekiem. 

Pirms mobilitātes gan nosūtošā, gan uzņemošā universitāte Kristīnei sniedza visu nepieciešamo atbalstu. Vizītes koordinēšana, sākot no lekciju tematu izvēles līdz loģistikas pasākumiem, noritējusi lieliski. Turklāt pirms došanās pētniece iesaka ne tikai organizēt pašu ceļojumu un vienoties par lekciju tēmām un laikiem, bet jau laicīgi vienoties kur, kad un kā būs sastopami vajadzīgie lektori/pētnieki. Mobilitātes laikā Ivaskūles universitātes mācībspēki un administratīvais personāls bijuši pieejami un atsaucīgi, veicinot mobilitātes mērķu īstenošanu. Arī pēc mobilitātes abu iestāžu turpmākā saziņa bija vērsta uz iespējamo sadarbību nākotnē. 

K. Kampmane atzīst, ka pieredze, kas iegūta šī brauciena laikā, uzlaboja viņas starpkultūru komunikācijas prasmes, paplašināja zinātniskās sadarbības tīklu un palīdzēja gūt neaizvietojamu pieredzi, lasot lekcijas angļu valodā vietējiem un Erasmus programmu studentiem un mācībspēkiem. 

“Erasmus+ pedagogu mobilitātes programma piedāvā unikālu platformu profesionālās izaugsmes veicināšanai, zināšanu apmaiņai un starptautisku akadēmisko tīklu veidošanai. Vēlējos būt daļa no šīs profesionālās izaugsmes programmas, stiprināt zinātniskās sadarbības iespējas un klātienē tikties ar Ivaskūles universitātes mācībspēkiem un pētniekiem,” atskatoties uz paveikto, secina Kristīne Kampmane

Dalīties

Saistītais saturs

Uzzini par apmaiņas studijām ASV
23.08.2024.

Uzzini par apmaiņas studijām ASV