Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Līdz ar oktobra sākumu darbu uzsāk jaunieceltie Latvijas Universitātes (LU) fakultāšu dekāni – Jānis Priede, Dace Balode, Linda Daniela, Edvīns Danovskis un Kristaps Jaudzems. Fakultāšu dekāni iecelti uz turpmākajiem četriem gadiem.

“Ticu, ka jaunieceltie dekāni ar savu pieredzi un stratēģisko redzējumu veicinās fakultāšu attīstību un stiprinās LU akadēmisko un zinātnisko izcilību. Esmu pārliecināts, ka viņu vadībā turpināsim pilnveidot studiju un pētniecības kvalitāti, kā arī veicināsim inovācijas un sadarbību ar nozari un sabiedrību,” akcentē rektors Gundars Bērziņš. 

 

LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātes (ESZF) dekāna amatā iecelts profesors Jānis Priede 

 

Jaunais dekāns prof. Jānis Priede par prioritāti studiju darbā izvirza studējošo un docētāju centrēta studiju procesa nodrošināšanu. Lai studējošiem piedāvātu unikālu studiju pieredzi mūsdienīgā vidē un viņus sagatavotu nākotnes profesionālajiem izaicinājumiem, studiju procesā dekāns vēlas integrēt mākslīgā intelekta rīkus. Plānota arī pakāpeniska pamata un papildgrāda (major and minor) pieejas ieviešana studijās, tādejādi nodrošinot studējošiem plašākas izaugsmes un karjeras iespējas.

 

LU Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) dekāna amatā iecelta profesore Dace Balode 

   

Jaunā dekāne par Humanitāro zinātņu fakultātes attīstības mērķi ir izvirzījusi izcilību izglītībā un pētniecībā humanitāro zinātņu jomā, lai bagātinātu un stiprinātu Latvijas zinātni un kultūru. Dekānes iecere izglītībā ir izstrādāt kopīgu humanitāro zinātņu jomas "starta komplektu", veidot pamata un papildu studiju programmu (major, minor) attīstību, stiprināt sasaisti ar darba tirgu, veicināt jaunāko tehnoloģiju izmantošanu studiju procesā. Zinātnē plānots attīstīt starpdisciplināru un starptautisku pētniecību, sekmējot sadarbību ar ārvalstu zinātniekiem, attīstīt atbalstu projektu veidošanai un dalībai dažādos konkursos, veicināt studējošo iesaisti pētnieciskajos projektos. Kā svarīgu uzdevumu dekāne ir izvirzījusi arī stiprināt saikni ar sabiedrību, veidot atvērtas universitātes piedāvājumu humanitārā jomā, sadarbojoties ar kultūras un mākslas jomas pārstāvjiem, attīstīt mūžizglītību.

 

LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes (IZPF) dekāna amatā iecelta profesore Linda Daniela 

 

Profesore Linda Daniela dekānes amatu ieņem jau četrus gadus un ir veikusi būtisku ieguldījumu fakultātes attīstībā, izglītības vides modernizācijā, tehnoloģijās bagātināta mācību procesa aktualizēšanā kā arī pedagogu sagatavošanā. Profesore ir LU Izglītības zinātņu promocijas padomes priekšsēdētāja, autore un līdzautore vairāk nekā 120 zinātniskajām publikācijām par procesiem visās izglītības dimensijās, un viņas vadībā LU ir izstrādātas vairākas izglītības tehnoloģiju laboratorijas. 2022. gadā profesore L. Daniela iekļauta Stenfordas Universitāte publicētajā pasaules top 2% ietekmīgāko zinātnieku sarakstā. 

 

LU Juridiskās fakultātes (JF) dekāna amatā iecelts asociētais profesors Edvīns Danovskis 

 

LU Juridiskās fakultātes galvenie uzdevumi arī turpmāk būs veicināt izcilību tiesību zinātnē, nodrošināt augstu studiju kvalitāti, kā arī aktīvi sadarboties ar valsts un privātā sektora institūcijām pētniecības un tālākizglītības jomā. Fakultātes akadēmiskā personāla augstā profesionālā kvalifikācija, sasniegumi un līderība Latvijas tiesību zinātnē ir drošs pamats vēl aktīvākai dalībai starptautiskos zinātniskos projektos un starptautisko publikāciju īpatsvara pieaugumam.

 

LU Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes (MDZF) dekāna amatā iecelts profesors Kristaps Jaudzems 

 

Fakultātes nākotnē jaunā dekāna mērķis ir panākt, ka MDZF strādā un cieši sadarbojas Latvijas talantīgākie medicīnas un dzīvības zinātņu jomas zinātnieki, lai nodrošinātu modernu izglītību nākošajai paaudzei un izstrādātu inovācijas, kas uzlabo sabiedrības veselību un dzīves kvalitāti, un veicina valsts ekonomikas izaugsmi. 

   

Savukārt Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātes (EZTF) dekāna pienākumu izpildītāja turpinās būt profesore Zaiga Krišjāne. Par dekāna pienākumu izpildītāju viņa iecelta ar šī gada 30. aprīļa LU Padomes lēmumu.   

     

Dalīties