Foto no personīgā arhīva.

No 23. līdz 25. septembrim Latvijas Universitātes (LU) delegācija – Attīstības prorektora Enno Ences vadībā piedalījās FORTHEM vidējā termiņa izvērtēšanas sanāksmē Sibiu, Rumānijā.

Pasākuma mērķis bija novērtēt paveikto un noteikt turpmākos soļus FORTHEM aliansei, kuras ietvaros LU ir aktīvs dalībnieks. Sanāksme notika Rumānijas Lucian Blaga Universitātē Sibiu (ULBS), un tajā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku no deviņām partneruniversitātēm. LU delegācijā piedalījās FORTHEM institucionālā vadītāja LU Sintija Maculeviča, profesore Linda Daniela un LU darbinieki Agnese Rusakova, Aleksandra Kjakste, Kristīne Bērziņa-Cunska, Gunta Kalvāne, Aija Van der Steina, Zane Svilāne un Renārs Kairis.  

LU delegācija aktīvi piedalījās vairākās darba sesijās. Viena no būtiskākajām sesijām bija par stratēģisko dokumentu izveidi, kur LU pārstāvji strādāja kopā ar citu universitāšu ekspertiem, lai izstrādātu alianses nākotnes stratēģiju. Tāpat sesijā tika diskutēts par alianses ilgtspēju, resursu piesaisti un jaunu starptautisko partnerību veidošanu. Īpaši tika uzsvērta nepieciešamība stiprināt sadarbību ar ārējiem partneriem un vietējām kopienām, lai palielinātu alianses redzamību un ietekmi. 

Vizītes laikā LU delegācijas pārstāvji vadīja un piedalījās vairākās darba grupās un semināros, kas aptvēra tādas tēmas kā globālās partnerattiecības un studentu iesaiste universitāšu alianses aktivitātēs. Īpaša uzmanība tika pievērsta arī sadarbībai starp dažādām misijām un darbības virzieniem, lai stiprinātu savstarpējo koordināciju un veicinātu rezultātu izplatīšanu sabiedrībā.  

Dalīties