Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Veicinot jauno speciālistu kompetences uzlabošanu un pētniecības attīstību, 26. septembrī starp Mūkusalas Biznesa Centru un Latvijas Universitāti parakstīts sadarbības memorands, kas stiprinās saikni starp akadēmisko vidi un praktisko uzņēmējdarbību.

Memorands par ciešāku sadarbību starp Mūkusalas Biznesa Centru un Latvijas Universitāti parakstīts ar mērķi nodrošināt ilgtermiņa sadarbību, kas veicinās jauno speciālistu attīstību un dos uzņēmumiem tiešu piekļuvi zināšanām, tirgus analīzēm un pētījumiem. Tas palīdzēs uzņēmumiem attīstīties, izprast tirgus riskus un plānot sava biznesa attīstību vairākus soļus uz priekšu.

Pagājušajā gadā starp Mūkusalu un Latvijas Universitātes Akadēmisko centru atklāts gājēju tiltiņš, tādējādi padarot līdzās esošos kvartālus vienu otram pieejamus. Kā stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane, šis tilts ir raksturojams arī kā simbolisks savienojums starp zinātni un praksi.  

“Mēs ar šo sadarbību ļoti lepojamies, tā kā varam kalpot kā platforma talantīgu jauno speciālistu, zinātnieku un ekspertu pārejai no teorētiskās izglītības uz praktisku darbu. Šī sadarbība radīs plašas iespējas studentiem pielietot savas nenovērtējamās zināšanas reālās situācijās, kā rezultātā pienesums būs ne tikai pašiem studentiem un Mūkusalā esošajiem uzņēmumiem, bet visai Latvijas sabiedrībai kopumā,” viņa stāsta.   

“Šī sadarbība ir nozīmīgs solis Latvijas zinātnes un uzņēmējdarbības integrācijā. Mūkusalas Biznesa Centrs piedāvā unikālu vidi, kur vienuviet koncentrēti dažādu nozaru līderi, kas aktīvi veicina inovācijas un izaugsmi. Ar šo memorandu mēs veidojam platformu, kur zinātnieki, studenti un uzņēmēji var cieši sadarboties, radot jaunus un inovatīvus risinājumus. Šī sadarbība ne tikai stiprina jauno speciālistu kompetences un paaugstina uzņēmumu konkurētspēju, bet arī sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomikas attīstībā un veicina tās starptautisko konkurētspēju,” par sadarbību stāsta Latvijas Universitātes attīstības prorektors Enno Ence.  

Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā “Tele2”, “Bolt“, “Delfi”, “Cognizant”, “Civinity” un citi biroji. 2021. gada beigās Mūkusalas ielas apkaime apvienojusies zem vienota zīmola – MŪKU SALA, kurā ietilpst arī Mūkusalas Biznesa Centrs un tā īstenotie projekti, starp kuriem ir arī A klases biroju ēka “ZEISS BIROJI”. 2024. gada septembrī kvartāla teritorijā ekspluatācijā nodota arī daudzstāvu autostāvvieta, kurā pieejamas vietas 371 automašīnai. 

Dalīties