2024. gada 6. decembrī Rīgā, Latvijā, ieradīsies "AI for Good Innovation Factory" jaunuzņēmumu konkurss.  

"AI for Good Innovation Factory" ir globāls jaunuzņēmumu konkurss, kura mērķis ir atrast daudzsološākos AI risinājumus ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu (IAM) sasniegšanai.
"AI for Good Innovation Factory" Baltics pasākumu vadīs Amerikas Savienoto Valstu Nacionālā mākslīgā intelekta un kiberdrošības informācijas apmaiņas un analīzes standartu organizācijas (NMIK-IAASO) darba grupa no Tortora Brieda institūta (Tortora Brayda Institute) kopā ar reģionālo partneri theIntelligent VC.

Šī konkursa mērķis ir veicināt izpratni par IAM un parādīt, kā AI tehnoloģijas var palīdzēt sasniegt ANO mērķus, sadarbībā ar jaunuzņēmumiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Pasākums tiks rīkots gan virtuāli, gan klātienē. Pasākuma vieta tiks atklāta vēlāk.

"AI for Good Innovation Factory" Baltics uzvarētājs piedalīsies AI for Good samita lielajā finālā Ženēvā, Šveicē, 2025. gada jūnijā.

Pasākuma galvenie notikumi:

  • Pasākuma nosaukums: Innovation Factory Baltics
  • Atrašanās vieta: Latvija, Lietuva, Igaunija
  • Pieteikumu termiņš: 2024. gada 5. oktobris
  • Tiešsaistes izglītojošās darbnīcas: 2024. gada oktobris – 2024. gada novembris.
  • IFB Pusfināls (tiešsaitē): 2024. gada 14. novembris.
  • IFB fināls (Latvijas Universitāte, Rīga, Latvija): 2024. gada 6. decembris
  • AI for Good Lielais fināls (Ženēva, Šveice): 2025. gada vasara
  • Piedalīšanās: BEZ MAKSAS visiem reģistrētajiem jaunuzņēmumiem.

“Šī pasākuma norise Baltijas valstīs ir nozīmīgs sasniegums. Šajā reģionā attīstās daudzi daudzsološi mākslīgā intelekta jaunuzņēmumi, un es priecājos redzēt to potenciālu starptautiskajā mērogā. Iespēja uzvarētājam nākamgad sacensties Šveicē apliecina mūsu reģiona globālo vērtību un atbalstu inovatīviem risinājumiem,” akcentē Tetiana Doktorova, Intelligent VC partnere, "AI for Good Innovation Factory" Baltics izpilddirektore.

IFB piedāvā lielisku platformu jaunuzņēmumiem, kas vēlas augt un attīstīt savus AI risinājumus. Tā dalībniekiem piedāvā biznesa kontaktus, mentoringu, finansējuma piesaistes iespējas un globālu atpazīstamību, palīdzot to inovācijām sasniegt plašāku auditoriju. Lai piedalītos, jaunuzņēmumiem ir nepieciešams:

  1. Izvēlēties, kuri ilgtspējīgas attīstības mērķi atbilst viņu AI risinājuma mērķiem;
  2. Aizpildīt vienkāršu tiešsaistes anketu ar risinājuma detaļām;
  3. Piedalīties videozvanā ar organizatoriem, lai pastastītu vairāk par ideju un uzdotu jautājumus;
  4. Iesniegt PowerPoint prezentāciju vai 4 minūšu video par savu risinājumu.

Innovation Factory Baltics uzvarētājs saņems izcilu balvu fondu, kas sniegs būtisku atbalstu un atpazīstamību:

  • Premium piekļuve: “Leader's Pass” piekļuve 2025. gada AI for Good samitā ar ekskluzīvām tīklošanās iespējām.
  • Dalība starptautiskā izstādē: Iespēja prezentēt savas idejas uz “Frontier” skatuves AI for Good 2025. gada globālā samita ietvaros, kā arī piedalīties samita izstādē.
  • Ātrākās izaugsmes iespējas: Piekļuve sponsora akceleratora programmai ar ekspertu mentorēšanu, finansēšanas iespējām un vērtīgām nozares sakariem.
  • Ekskluzīva tīklošanās un resursi: 24 mēnešu piekļuve NAIC ISAO “Sudraba paketei” $30 000 vērtībā ar visaptverošiem resursiem un tīklošanās iespējam AI un kiberdrošības jomā.
  • Uzlabota kiberdrošība: Drošības pārbaude un 12 mēnešu “Virtuālā galvenā informācijas drošības speciālista” pakalpojums no Allied Cyber Partners $67 000 vērtībā, nodrošinot jaunuzņēmuma spēcīgu kiberdrošību.
  • Mākoņmigrācijas kredītpukti: Kredītpunkti $25 000 vērtībā un 12 mēnešu dizaina partnerības pakalpojums no KeepSecurity $150 000 vērtībā, veicinot vienmērīgu un drošu pāreju uz mākoņu platformām.

Papildus tam, vienam no jaunuzņēmumiem theIntellgent VC piedāvā īpašu “Choice Award” – četras darba vietas atvērtā tipa ofisā prestižajās theIntelligent Space telpās Zunda torņu 20. stāvā ar 360 grādu skatu pār pilsētas panorāmu uz trīs mēnešiem. Balva ietver trīs mentoringa sesijas theIntelligent VC izpilddirektora Andreja Doktorova vadībā. Balvas kopējā vērtība ir 9000 eiro.

IFB balvu fonds piedāvā neticamu iespēju attīstīt jūsu AI risinājumu, iegūt atpazīstamību un piekļuvi augstākās klases resursiem un atbalstam.

Mēs aicinām jaunuzņēmumus izmantot šo lielisko iespēju izcelt savu AI risinājumu un radīt globālu ietekmi. Pievienojieties AI for Good Innovation Factory un paceliet savu jaunuzņēmumu nākamajā līmenī!

 

Aicinām pievienoties sponsorus un partnerus

Aicinām sponsorus un partnerus pievienoties un atbalstīt Innovation Factory Baltics. Jūsu atbalsts var noderēt šajās jomās:

  • MEDIJI UN KOMUNIKĀCIJA: informācijas izplatīšana par konkursu un tā iespējām.
  • BALVU FONDS: vērtīgi resursi un pakalpojumi konkursa uzvarētājiem.
  • PIEREDZE: pretendentu mentorings, atbalsta sniegšana vai piedalīšanās izglītojošos semināros kā lektoriem.
  • IFB OPEX: palīdzība konkursa loģistikā un citos tehniskos aspektos.

Jūsu atbalsts veicinās Innovation Factory Baltics panākumus un palīdzēs attīstīt inovatīvus AI risinājumus mūsu reģionā. Pievienojieties, lai radītu pārmaiņas ar AI!

Plašāka informācija: https://www.theintelligent.vc/ifb

Dalīties