Publicitātes attēls.

Latvijas Universitātes (LU) Starptautiskās Sadarbības departaments (SSD) no 16. līdz 19. septembrim uzņēma Hjogo Pedagoģijas Universitāte (Hyogo University of Teacher Education (HUTE)) studentu pieredzes apmaiņas vizītes delegāciju, profesora Kazumi Sugai vadībā, lai iepazīstinātu ar Universitāti un Latvijas izglītības sistēmu.

Vizīte tika organizēta LU un HUTE divpusējās sadarbības līguma un Kansai Japānas – Latvijas biedrības (Japan-Latvian Society in Kansai) aktivitātes ietvaros.  

Mācību vizītes laikā viesi tika iepazīstināti ar LU, apmeklējot mācību ekskursiju LU Akadēmiskajā centrā, kā arī iepazīstināti ar Latvijas izglītības sistēmu un skolotāju sagatavošanu, piedaloties LU Izglītības zinātnes un psiholoģijas fakultātes (IZPF) prof., Dr.paed. Indra Odiņas lekcijā “Overview of Latvia and education in Latvia".  

Studenti no Japānas tikās ar LU IZPF studentiem, ar kuriem pārrunāja divpusējās apmaiņas iespējas un apmeklēja Rīgas Angļu ģimnāziju. LU IZPF studentiem būs iespēja doties pieredzes apmaiņā uz Japānu 2025. gada februārī, Kansai Japānas – Latvijas biedrības līdzdalības ietvaros. 

LU SSD izsaka pateicību Rīgas Angļu ģimnāzijai par viesmīlīgo uzņemšanu un izglītojošo ekskursiju, kuras laikā japāņu studenti varēja gūt ieskatu Latvijas izglītības sistēmā skolu sektorā un tās īstenošanā praksē, uzmanību vēršot uz starpkultūru komunikāciju un pedagogu pieeju mācību procesam. Vizīte Rīgas Angļu ģimnāzijā veicināja vērtīgas diskusijas par izglītības metodēm abās valstīs. 

Vizītes laikā īpaša uzmanība tika pievērsta izglītības tehnoloģiju un inovatīvu mācību metožu pielietošanai gan Latvijā, gan Japānā. Delegācijas dalībnieki no Hyogo Universitātes interesējās par digitālo rīku integrāciju skolotāju apmācībā Latvijā, kā arī par LU pieredzi attālinātās un hibrīdās mācīšanas organizēšanā. Tāpat vizītes laikā savstarpēji tika apspriesta abu valstu pieeja skolotāju tālākizglītībai, kas ir būtiska, lai nodrošinātu skolotāju spēju pielāgoties mūsdienu izaicinājumiem. 

Vizītes noslēgumā japāņu delegācija pauda lielu atzinību par LU SSD organizētajām aktivitātēm un viesmīlību, uzsverot, ka vizīte ir sniegusi gan akadēmisku, gan kultūras pieredzi. Abu pušu pārstāvji apliecināja apņemšanos turpināt sadarbību, paplašinot zinātnisko sadarbību un studentu apmaiņu, kas sekmēs ciešāku starptautisko izglītības sakaru attīstību nākotnē. 

Dalīties