Pie lasītājiem nonākusi monogrāfija, kurā luteriskās baznīcas nesenā vēsture savienota ar tagadni un nākotni – tā ir grāmata par baznīcas un draudžu potenciālu sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai 21. gadsimtā. Tās autors ir Dr. theol. Linards Rozentāls, Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zināņu fakultātes docents un ilggadējs mācītājs Rīgas Lutera draudzē Torņakalnā. Grāmata izdota LU Akadēmiskajā apgādā.

Grāmatā pētīta kustības “Atdzimšana un atjaunošanās” veidotā baznīcas reformas programma un tās īstenošana (1984–1990) un meklētas atbildes uz jautājumiem – vai un kā baznīcu kopumā glābt, nosargāt, reformēt, attīstīt šodien? Grāmata iedod nākotnes vīziju, to papildinot ar daudziem iespējamiem draudzes un baznīcas modeļiem, eksperimentējot, izmēģinot, pārbaudot. Pētījuma vēstījums – nekas nav akmenī kalts un nekas nav uz visiem laikiem pilnībā pabeigts – ne pasaule, ne cilvēks, ne baznīca. Pašreizējā baznīcas forma un kristietības saturs ir pakļauts erozijas procesam – līdzās jaunām, dzīvotspējīgām baznīcas un kristietības formām un saturiem, ir jāļaujas arī atvadām no tā, kas vairs nespēj kalpot Evaņģēlija komunikācijai tā, lai to piedzīvotu visvairāk cilvēku vislabākajā iespējamā veidā. Grāmata būs noderīga visiem, kas vēlās domāt par nākotni, ņemot vērā vēsturi, un interesējas par garīgiem jautājumiem visplašākajā nozīmē.  

Monogrāfija izstrādāta pēcdoktorantūras pētniecības projektā “Panākumspēja sabiedrības ilgtspējīgai un integrālai attīstībai kustības “Atdzimšana un atjaunošanās” gadījuma kontekstā” (projekta līguma Nr. 1.1.1.2/VIAA/3/19/498), finansējuma kods SN-ESS344N-ZR-N-010. 

Grāmatu iespējams iegādāties LU Akadēmiskajā apgādā, Latvijas grāmatnīcās un grāmatu interneta veikalos. 

Monogrāfijas atvēršanas svētki notiks 24. septembrī plkst. 15.00 Latvijas Universitātes Bibliotēkā, Raiņa bulvārī 19, Klusajā lasītavā. 

Dalīties