No 23. līdz 28. septembrim Latvijas Universitāte (LU) ar īpašu jubilejas pasākumu programmu atzīmēs savu 105. dzimšanas dienu. “Sapņo drosmīgi!” rosina Universitāte un nedēļas garumā izglītojošos, svinīgos un arī izklaidējošos pasākumos aicina piedalīties kā LU studentus, tā darbiniekus, absolventus, sadarbības partnerus un plašāku sabiedrību.

"Viss sākas ar domu, ar sapni. Tāpat kā Latvijas valsts, arī Latvijas Universitāte reiz bija tikai sapnis, kam mēs noticējām. Sapņo drosmīgi, lai tava rītdiena ir lielāka par šodienu!" iedvesmojošo svinību moto komentē LU rektors prof. Gundars Bērziņš. 

LU 105. jubilejas nedēļu pirmdienā, 23. septembrī, ieskandinās īpašas izstādes “Vienā gadā ar LU” atklāšana Universitātes galvenās ēkas garderobes foajē Rīgā, Raiņa bulvārī 19. LU Muzejs savās kolekcijās ir atlasījis 15 priekšmetus, kuri ir LU “vienaudži”  - gan īpašas fotogrāfijas, gan priekšmetus, gan citas vēstures liecības.  

Šogad Universitātē tika izveidota jauna, vienota Doktorantūras skola. Trešdienā, 25. septembrī, notiks LU Doktorantūras skolas telpu un zāles “Sapere aude” Rīgā, Kalpaka bulvārī 4, svinīgā atklāšana. Savukārt pēcpusdienā LU Botāniskajā dārzā gaidāma LU Fonda rīkotā Mecenātu pieņemšana, kurā tiks godināti Universitātes mecenāti un atbalstītāji. 

Ceturtdien, 26. septembrī, plkst. 14.00 Dabas mājas ātrijā notiks pasākums, veltīts kodolenerģijai, un tā laikā tiks atklāta arī Latvijas Bankas īpašā kkodolsintēzes procesam veltītā monēta. Līdztektus zinātnei LU Lielajā aulā plkst.15.00 notiks LU rezidentūras izlaidums, kurā tiks sveikti jaunie ārsti. 

Piektdien, 27. septembrī, plkst. 10.00 LU Mazajā aulā norisināsies ekumeniskais svētbrīdis, kam sekos ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, godinot Latvijas un Universitātes vēsturiskās vērtības. Plkst. 12.00 LU Lielajā aulā notiks LU Senāta svinīgā sēde un doktoru promocijas ceremonija, kurā tiks sveikti jaunie doktori. Tajā pašā dienā no plkst. 17.00 LU Akadēmiskajā centrā un citviet LU zinātniskajos institūtos, nodaļās un krātuvēs norisināsies Eiropas Zinātnieku nakts, kurā visu vecumu interesenti varēs piedalīties aizraujošās, ar zinātni saistītās aktivitātēs līdz pat plkst. 21.00.

Sestdien, 28. septembrī, gaidāma LU basketbola komandas sezonas pirmā spēle. Bet vakarpusē Universitātes jubilejai par godu būs īpašas svinības - plkst. 19.00 mūzikas ritmos tiksies LU studenti, absolventi un darbinieki - notiks tradicionālā LU Akadēmiskā balle, kas būs noslēdzošais Universitātes jubilejas nedēļas pasākums.  

Savukārt no 26. līdz 29. septembrim LU Botāniskajā dārzā būs skatāma Arterritory.com veidota izstādē “SATIKT AUGU SEVĪ. Etīde dabai un emocijām”. Pasākuma ietvaros godināsim LU dižmecenāta Kristapa Morberga, kam šoruden aprit 180, piemiņu.

Latvijas Universitāte aicina visus interesentus pievienoties šajos nozīmīgajos svētkos un LU 105. jubileju atzīmēt kopā!

Dalīties