Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikčijas departaments

Lai rastu iespēju Vidus un Austrumeiropas augstskolu absolventiem celt savu kvalifikāciju un iegūt pieredzi vides un dabas aizsardzības jomā, līdz 5. septembrim var pieteikties Vācijas Vides fonda (DBU) izveidotajai stipendiju programmai, kuras laikā dalībniekiem būs iespēja stažēties Vācijas uzņēmumos vai iestādēs, lai pēc tam, atgriežoties Latvijā, sniegtu savu ieguldījumu aktuālo vides un dabas aizsardzības problēmu risināšanā.

Šobrīd DBU stipendiju programmā piedalās 20 dalībvalstis, tai skaitā visas Baltijas valstis: Albānija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Horvātija, Kaļiņingradas apgabals, Kosova, Latvija, Lietuva, Igaunija, Maķedonija, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Čehija, Ungārija un Ukraina. 

Programmas laikā notiek stažēšanās katram stipendiātam vispiemērotākajā institūcijā, kas var būt gan universitātes, pētnieciskie institūti, vides pārvaldības valsts iestādes, gan nozaru asociācijas, vides jomā strādājoši privātuzņēmumi un nevalstiskās vides organizācijas. 

Dalībniekiem stipendijas minimālais ilgums ir 6 mēneši, savukārt maksimālais – 12 mēneši. Stipendijas apmērs sastāda 1350 EUR mēnesī. Papildus katram stipendiātam tiek nodrošināta veselības, nelaimes gadījumu un trešās puses atbildības apdrošināšana. 

Pieteikties stipendijai var augstskolu beidzēji no visām programmas dalībvalstīm. Pretendentam jābūt pabeigtām maģistra studijām ar atzīmi virs vidējās. Pretendēt uz stipendiju var arī iepriekšējo gadu absolventi, tomēr diplomam jābūt iegūtam ne senāk kā pirms 5 gadiem.  

Katram pieteikumam jāpievieno izsmeļošs projekta idejas apraksts par konkrēto ar vidi vai dabas aizsardzību saistīto tēmu. Būtiski, ka DBU veicina visdažādāko nozaru integrāciju vides zinātnē, līdz ar to tā aptver plašu jauno zinātnieku loku, ne tikai no klasiskajām vides zinātnēm, bet arī jurisprudences, pedagoģijas, ekonomikas, lauksaimniecības, inženierijas u.c., ja vien tēma ir saistīta ar vidi vai dabas aizsardzību. 

Pieteikšanās stipendijai notiek tiešsaistē, par to precīzāka un detalizētāka informācija pieejama DBU interneta mājaslapā

Savus jautājumus iespējams uzdot elektroniski vai telefoniski kontaktpersonām: 

26. augustā plkst. 18.00 (pēc Latvijas laika) notiks informatīvā lekcija, attālināts seminārs par stipendiju programmu, kur Vācijas pārstāve izstāstīs visu aktuālo informāciju. Lekcija notiks angļu valodā: Pieslēgšanās saite 

Dalīties