Publicitātes attēls

Studijām Latvijas Universitātes (LU) studiju programmās mācībām 2024./2025. gada akadēmiskajā gadā saņemti 2174 pieteikumi no 1767 ārvalstu reflektantiem. Tas ir par teju 30% vairāk nekā pērn. Populārākās studiju programmas ārvalstu interesentu vidū ir “Ārstniecība”, “Biznesa vadība”, “Projektu vadīšana”, “Datorzinātnes”, kuras LU tiek realizētas arī angļu valodā.

LU stratēģija 2021.-2027. gadam kā vienu no sasniedzamajiem rādītājiem paredz ārvalstu studentu skaita pieaugumu. “Mūsu mērķis - lai kopējā LU studentu skaitā vismaz 12% būtu ārvalstu studentu. Dažādu valstu studentu mācīšanās plecu pie pleca veido iekļaujošu, uz sadarbību un inovācijām vērstu kultūru gan LU, gan Latvijā kopumā. Šogad pieaugusī ārvalstu studentu interese par studijām LU ir mūsu mērķtiecīga darba rezultāts, aktīvi strādājot iepriekš izvēlētajos mērķa tirgos gan individuāli, gan sadarbībā ar Latvijas valsts institūcijām un uzņēmēju organizācijām,” saka LU studiju prorektore Kristīne Strada-Rozenberga

Jaunā akadēmiskā gada reflektanti pārstāv 105 pasaules valstis. No apstiprinātajiem pieteikumiem aptuveni pusei reflektantu jau piedāvāta studiju vieta, daļai kandidātu turpinās studijām nepieciešamo dokumentu apstrāde. Visvairāk jau apstiprināto kandidātu pārstāv Vāciju, Indiju, Azerbaidžānu un Turciju.  

Pašlaik LU mācās studenti no 82 pasaules valstīm, tādu ir 7,3% no kopējā studējošo skaita.

Dalīties

Saistītais saturs

LU studiju vietas ieguvuši 15 brīvprātīgie valsts aizsardzības dienesta karavīri
01.08.2024.

LU studiju vietas ieguvuši 15 brīvprātīgie valsts aizsardzības dienesta karavīri