Šodien, 26. jūlijā, pēc plkst. 17.00 portālā Latvija.lv, kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā tiks izziņoti pirmās kārtas rezultāti studijām Latvijas Universitātē (LU) 2024./2025. akadēmiskajā gadā. Reģistrējies studijām vai piesakies konkursa otrajai kārtai līdz 30. jūlija plkst. 16.00!

Svarīgi – ja 1. kārtā ir iegūta studiju vieta LU, topošajam studentam ir nepieciešams noslēgt studiju līgumu no 29. līdz 30. jūlijam, lai nezaudētu iespēju studēt LU! Studiju līgumu aicinām noslēgt klātienē vai elektroniski. Visi studiju vietas ieguvušie reflektanti no LU saņems e-pastu ar aicinājumu slēgt līgumu un, ja vēlēsies to darīt ar elektronisko parakstu, tad būs norādīta saite, uz kuras nospiežot, aicinām sekot tālākām norādēm.

Ja konkursa rezultātos netiks apstiprināta studiju pieteikumā norādītā pirmā prioritāte, tad reflektants konkursa 1. kārtā studiju vietu vēl neiegūst. Tādā gadījumā nepieciešams pieteikties konkursa 2. kārtai. Otrās kārtas rezultāti tiks paziņoti otrdien, 30. jūlijā pēc plkst. 17.00.

Pēc konkursa 1. kārtas rezultātu uzzināšanas ikvienam studētgribētājam jāizlemj, vai vēlas turpināt piedalīties konkursā uz pieteikumā norādītajām studiju programmām vai nevēlas vairs pretendēt uz studijām nevienā no studiju programmām.

  • Ja konkursa 1. kārtā esi ieguvis studiju vietu LU: 

Tad šī studiju vieta ir garantēta ar noteikumu, ja no 29. jūlija līdz 30. jūlijam attiecīgajā LU fakultātē vai filiālē, kurā uzsāksi studijas, vai elektroniski tiks noslēgts studiju līgums. 

Ja norādītajos datumos nav iespējams ierasties fakultātē vai filiālē, taču vēlies saglabāt savu iegūto studiju vietu, portāla Latvija.lv e-pakalpojumā līdz 30. jūlija plkst. 16.00 ir jāaktivizē izvēlne “Apstiprināt iegūto vietu”. Tādā gadījumā reflektants var noslēgt līgumu no 31. jūlija līdz 2. augustam.

  • Ja konkursa 1. kārtā esi ieguvis studiju vietu, tomēr nevēlies uzsākt studijas izvēlētajā studiju programmā: 

Portālā Latvija.lv e-pakalpojumā jāaktivizē izvēlne “Atteikties no iegūtās vietas”. Ja reflektants atsakās no iegūtās studiju vietas, atkārtoti uz to pretendēt šogad nav iespējams. 

  • Ja konkursa 1. kārtā neesi ieguvis studiju vietu:   

Ja neieguvi studiju vietu 1. kārtā, varēsi iepazīties ar provizorisko studiju vietu. Lai nezaudētu iespēju studēt LU, nepieciešams pieteikties konkursa 2. kārtai.  To var izdarīt Latvija.lv e-pakalpojumā līdz 30. jūlija plkst. 16.00, kur jāaktivizē izvēlne “Pieteikties 2. kārtai”. Konkursa 2. kārtā var iegūt 1. kārtā norādīto provizorisko studiju vietu vai studiju vietu augstāk prioritāšu sarakstā. 

Iegūstot studiju vietu LU 2. kārtā, jāierodas attiecīgajā fakultātē vai filiālē, kurā uzsāksi studijas, no 31. jūlija līdz 2. augustam noslēgt studiju līgumu - vai jāparaksta tas elektroniski.

! Ja reflektants nepiesakās konkursa 2. kārtai, tas automātiski izstājas no vienotās uzņemšanas un zaudē iespēju iegūt studiju vietu LU.

  • Ja pēc konkursa 1. kārtas vairs nevēlies pretendēt uz studijām nevienā no izvēlētajām studiju programmām, tad savā e-pakalpojumā aktivizē izvēlni „Atteikties no dalības 2. kārtā”.

Apstiprināt savu dalību konkursa 2. kārtā var arī: zvanot uz tālr. 67089003 vai klātienē, LU galvenajā ēkā, Raiņa bulv. 19, 125. telpā no 9.00 – 17.00, pārtraukums no 12.30 – 13.00.

Plašāka informācija attiecīgajā laika periodā būs pieejama portālā Latvija.lv reflektanta izveidotajā Lietotāja kontā.

Atgādinām - aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv.  

Uz jautājumiem par uzņemšanu studētgribētāji aicināt meklēt atbildes, sazinoties ar LU:    

  • Tālrunis: 67034444    

  • Klātienē: Rīgā, Raiņa bulv. 19, 125. telpā    

  • WhatsApp: 28014966   

Sapņo drosmīgi un tiekamies studijās Latvijas Universitātē!

Dalīties