22. jūlijā Latvijas Universitāte (LU) parakstījusi sadarbības līgumu ar Erasmus Student Network AISBL par kopīga Erasmus+ projekta realizēšanu. Tā mērķis ir palielināt to studentu skaitu, kuri veicina savu profesionālo izaugsmi, studiju laikā izmantojot prakses mobilitātes iespējas atbilstoši Eiropas universitāšu stratēģijai.

Erasmus+ KA2 projekta “Erasmus+ prakses mobilitāšu  pieteikšanās un atbasta procesu digitalizēšana’’ (Digitalising Erasmus Traineeship Application & Support (DETAS)) pirmā klātienes tikšanās notika Limerikas Universitātē (Īrija), kuras laikā visi projekta partneri vienojās par turpmākiem soļiem veiksmīga projekta īstenošanai. LU projekta ietvaros piedalīsies aptaujas izstrādē, analizēšanā un fokusa grupu organizēšanā starp LU studentiem, kā arī iegūto datu apstrādē rekomendāciju izstrādei. Viena no projekta tikšanās reizēm notiks arī Rīgā – LU partnerus uzņems 2025. gada maijā.

Prakses mobilitātes pieredze uzlabo darba tirgus pieejamību, piedāvājot praktisku pieredzi un prasmju attīstību. Projekts ir vērsts uz digitālo transformāciju, un tā mērķis ir veicināt studentu apmierinātību ar prakses mobilitāti gan no administratīvā, gan profesionālā skatpunkta, kā arī palielināt sekmīgu prakses mobilitāšu skaitu, veicinot darbaspēka mobilitāti un uzņēmējdarbību Eiropas Savienībā. DETAS projekta galvenie uzdevumi ietver Erasmusintern.org platformas pielāgošanu kvalitatīvas prakses mobilitātes piedāvājumam, iekļaujot atbalstu, prakses pieredzes novērtējumu un profesionālās pilnveides mācību rīkus; izpētīt prakses mobilitātes organizēšanas kārtības un pieredzes Eiropā, un, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, izstrādāt kvalitātes standartus prakses mobilitātēm, kā arī sniegt rekomendācijas Erasmus+ programmas kontekstā.

Projektu LU īsteno Starptautiskās sadarbības departaments. Konsorcijā kopā ar LU darbojas arī Lifelong Learning Platform AISBL (LLL-P) (Beļģija), Expertise in Labour Mobility BV (Nīderlande), Limerikas Universitāte (Īrija), Rietumu Timisoara universitāte (Universitatea de Vest din Timisoara, Rumānija) un Eiropas Universitāšu Fonds (European University Foundation, Luksemburga).

 

Dalīties