Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Šodien noslēdzas elektroniskā pieteikšanās studijām 2024./2025. mācību gadam Latvijas augstskolās. Īsi pirms pieteikumu iesniegšanas tiešsaistē noslēguma, portāla Latvija.lv apkopotā statistika* liecina, ka astoņas no 10 populārākajām studiju programmām ir Latvijas Universitātē (LU) realizētās. Tāpat LU kā valsts vadošā un lielākā augstskola saņēmusi visvairāk studētgribētāju pieteikumu – pašlaik saņemti 19 912 pieteikumi.

Pašlaik 4562 studētgribētāji LU studiju programmas norādījuši kā pirmo prioritāti. Aktuālā informācija liecina, ka 2. vietu ieņem Rīgas Tehniskā universitāte (10 471 pieteikumu), savukārt TOP3 noslēdz Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte ar 2931 saņemtiem pieteikumiem. Kopumā pašlaik saņemti 10 200 reflektantu iesniegumi. 

Vienotajā uzņemšanā starp 10 vispopulārākajām studiju programmām, kuras atzīmētas ar 1. prioritāti, visplašāk pārstāvētas ir tieši LU studiju programmas – TOP 3, tāpat kā pagājušajā gadā, veido “Ārstniecība”, “Psiholoģija” un “Tiesību zinātne”. TOP10 saraksta 4. vietā ierindojas “Datorzinātnes”, 5. vietā – “Komunikācijas zinātne”, savukārt 6. vietā – “Biznesa vadība”. 9. vispieprasītākā studiju programma ir “Pirmsskolas skolotājs”, 10. – “Māszinības”. 

Tā kā arī šodien vienotās pietiekšanās sistēmas darbībā bija vērojami traucējumi, pieteikšanās studijām elektroniski ir pagarināta līdz plkst. 20.00. Pieteikšanās, kā plānots, turpinās arī uzņemšanas punktos klātienē visā Latvijā. 

No 23. jūlija līdz 25. jūlijam studiju programmās “Skolotājs” un “Māksla” notiek iestājpārbaudījumi. Iestājpārbaudījums studiju programmā "Skolotājs" notiks 24. jūlijā tiešsaistē. Iestājpārbaudījums studiju programmā "Māksla" notiks klātienē 23., 24. vai 25. jūlijā klātienē. Lai piedalītos iestājpārbaudījumā klātienē, būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un pieteikuma apliecinājuma izdruka, ko reflektants saņēmis, piesakoties studijām.

Pirmās kārtas rezultāti tiks aprēķināti un publicēti portālā Latvija.lv, kā arī paziņoti īsziņā un elektroniskajā vēstulē 26. jūlijā pēc plkst. 17.00. Ja studētgribētājs nebūs ieguvis studiju vietu pirmajā kārtā, uz to varēs pretendēt otrajā kārtā, līdz 30. jūlija plkst. 16.00 portālā Latvija.lv aktivizējot izvēlni “Pieteikties otrajai kārtai”. Otrās kārtas rezultāti tiks paziņoti 30. jūlijā pēc plkst. 17.00. 

Sapņo drosmīgi un studē Latvijas Universitātē!  

* Dati fiksēti 22.07.2024. plkst. 17.00 

Dalīties