Skolēni nodarbībā Latvijas Universitātē. Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

Lai pilnveidotu skolotāju profesionālo kompetenci veselībpratībā un izglītības iestādēs veicinātu veselības jautājumu integrēšanu dažādu mācību priekšmetu saturā, Latvijas Universitātes (LU) Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte (IZPF) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru pedagogiem piedāvā valsts budžeta finansētu profesionālās kompetences pilnveides programmu apguvi.

Veselībpratība ir zināšanas par cilvēka veselību, veselības aprūpes sistēmu un veselību veicinošiem pasākumiem. Tā ir nozīmīga prasme izmantot informāciju un veselības aprūpes pakalpojumus veselības saglabāšanai un slimību profilaksei, kā arī spēja pieņemt atbildīgus un atbilstošus, kā arī savai un citu cilvēku veselībai nozīmīgus lēmumus.

LU IZPF Pieaugušo pedagoģijas izglītības centrs aicina skolu vadības pārstāvjus, dažādu mācību jomu priekšmetu skolotāju, kā arī atbalsta personāla speciālistus apgūt divas jaunizstrādātas pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas veselībpratībā:

  • Veselībpratības veidošana kā integrēts temats mācību priekšmetu saturā un izglītības vidē, 24 stundas.
    Papildu informācija un pieteikšanās.
    Programmas apguvē dalībnieki no vienas skolas veido 4 dalībnieku komandu (direktora vietnieks, dažādu jomu mācību priekšmetu skolotāji un atbalsta personāla speciālists).
  • Psihiskas veselībpratības nozīme izglītības vidē, 16 stundas.
    Papildu informācija un pieteikšanās.

Programmu apguve būs noderīga veselības un fiziskās aktivitātes, dabaszinātņu, tehnoloģiju, kultūrizglītības izpratnes un pašizpausmes, kā arī sociālās un pilsoniskās mācību jomas priekšmetu skolotājiem.

Abu programmu apguvi finansē no valsts budžeta, to apguve ir bez maksas. Nodarbību norise plānota no 2024. gada augusta līdz novembra beigām, piektdienās plkst. 9.00-16.00 klātienē Rīgā un attālināti tiešsaistē Microsoft Teams vai Zoom platformā. Pieteikšanās iespējama līdz 15. augustam.

Dalīties