Foto: Jānis Spurdziņš, “Gulf of Riga Regatta”

Jūlija sākumā norisinājās ikgadējā lielākā starptautiskā burāšanas regate Latvijā “Gulf of Riga Regatta”, kas nedēļas garumā Rīgas jūras līcī pulcēja vairāk kā 60 Baltijas jūras reģiona komandas. Sacensības notika jau septīto gadu, noskaidrojot Latvijas jūras burāšanas čempionu. Šogad LYS1 grupā uzvarēja jahta “Gabriel” no Latvijas, kur komandā - Latvijas Universitātes (LU) rektors Gundars Bērziņš un LU Akadēmiskā centra projektu direktors Jānis Ploks. Sveicam rektoru un “Gabriel” komandu ar sasniegumiem!  

“Regate bija ļoti interesanta, ar ļoti dažādiem laika apstākļiem, dažādiem izaicinājumiem, ļoti stirpu lietu, vēlāk bezvēju, tad atkal ar ļoti stipru vēju. Tā kā visa šī dažādība nodrošināja to, ka mums bija interesanti,” atminas LU rektors profesors Gundars Bērziņš, “stirpā vējā mēs cīnījāmies paši ar sevi, bezvējā par to, lai atrastu to vietu, kur būs vējš. Nepārtraukti vairākas stundas, konkrēti šajā gadījumā – 12 stundas, mēs meklējam vēju, kur to var dabūt. Un tad, cik ātri vien var, mēģinājām uz turieni tikt. Lai gan ātruma gandrīz nav. Taču tas ir tas burāšanas skaistums, kad tu nekad nezini, kā īsti būs.”  

Īsi pirms pasākuma Latvijas Jūras burāšanas asociācijas valdes priekšsēdētājs un GoRR direktors Valters Romans informēja, ka šogad ir pieaugusi interese par sacensību burāšanu ne tikai Latvijā, bet arī novērota profesionālāko kaimiņvalstu sportistu pieplūdums. 

Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” jautāts par to, kā tikt galā ar straujām pārmaiņām laika asptākļos, rektors atbild, ka “tā ir tā burāšanas māka, ka burāšana ir par to, kā tu izmantosi laika apstākļus, vidi, viļņus, straumes, lai maksimāli ātri nonāktu ceļā. Un tas ir tas kā atšķirt vienus konkurentus no otriem. Tu visu laiku esi ar dabu, tu izmanto dabu, lai būtu ātrāks un nokļūtu galapunktā.” 

Universitātes saime sveic komandu un rektoru Gundaru Bērziņu ar sasniegumiem!  

Vairāk par regati un rezultātiem var uzzināt šeit

Jahtas “Gabriel” komanda par sacensībām stāsta Rīta Panorāmā.  

Dalīties