Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Latvijas Universitāti (LU), papildinot jauno profesionāļu saimi, ik gadus absolvē liels jauno speciālistu skaits. 2024. gadā vairāk nekā 30 izlaidumu pasākumos LU Lielajā aulā augstākās izglītības diplomus saņēma 2 222 absolventi, no tiem – 37 absolvēja LU un citu augstskolu kopīgi realizētās studiju programmas “Uzturzinātne” un “Biotehnoloģija un bioinženierija”.

“Šī gada izcilie absolventi ir apliecinājums Universitātes sniegtās izglītības kvalitātei un konkurētspējai. Esam lepni, ka vairāk nekā divi tūkstoši studentu ir veiksmīgi pabeiguši savas bakalaura un maģistra studijas un pievienosies jauno speciālistu lokam, kas tik ļoti nepieciešams Latvijas valsts un sabiedrības attīstībai. Mūsdienās veiksmīgai personības attīstībai ir vajadzīgas vismaz divas augstākās izglītības jeb specializācijas, jo katra dod kvalitatīvu lēcienu gan karjerā, gan biznesā, gan arī personības izaugsmē. Tādēļ aicinu ikvienu šī gada absolventu neapstāties pie sasniegtā, sapņot drosmīgi un turpināt studijas Latvijas Universitātē!” uzsver LU rektors profesors Gundars Bērziņš

Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte (IZPF) sagatavojusi 483 jaunos pedagogus, psiholoģijas, mākslas un izglītības zinātnes ekspertus. LU Sociālo zinātņu fakultātē (SZF) diplomu ieguvuši 198 absolventi. Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) izlaidumu šovasar svinēja 106 jaunie speciālisti. Savukārt Teoloģijas fakultāti (TF) absolvēja 11, bet LU Medicīnas fakultāti (MF) – 301 jaunais speciālists. Bioloģijas fakultātē (BF) diplomu ieguvuši 123 jaunie speciālisti. 169 absolventus šogad sveica Datorikas fakultātē (DF), bet Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) izlaidumā diplomus saņēma 44. Ķīmijas fakultātē (ĶF) izlaidumu svinēja 80 absolventi, bet Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāti (ĢZZF) absolvējušo ekspertu saimi šogad papildina 92 jaunie speciālisti. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē (BVEF) diplomu šovasar ieguvuši 304 absolventi. Jūlija pirmajās dienās studijas izlaidumā noslēdza arī 169 Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) studenti un 141 topošais jurists, kas zināšanas apguvuši Juridiskajā fakultātē (JF).  

LU JF maģistra līmeņa studenti savu svinīgo mirkli aizvadīs vasaras otrajā pusē pēc kvalifikācijas eksāmena nokārtošanas, kas nozīmē, ka šī gada absolventu skaits būs vēl lielāks.  

LU, sadarbojoties ar citām Latvijas lielākajām augstskolām, īsteno arī bakalaura studiju programmu “Biotehnoloģija un bioinženierija” un maģistra studiju programmu “Uzturzinātne”. Ar Rīgas Tehniskās universitātes kopīgi realizēto bakalaura programmu “Biotehnoloģija un bioinženierija” absolvējuši 15 studenti. Savukārt LU, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes kopīgo maģistra studiju programmu “Uzturzinātne” absolvējuši 22 studenti. 

Šogad studijas ar izcilību pabeiguši jeb “sarkano” diplomu saņēmuši vairāk nekā 150 jaunie speciālisti. Kopumā šajā vasarā LU absolvējuši 1 590 pamatlīmeņa studiju programmu studenti un 632 maģistri. 

Jau no nākamā studiju gada tie reflektanti, kuri izvēlēsies studijas LU, mācības uzsāks sešās Universitātes konsolidētajās fakultātēs, kas veidotas no iepriekšējām 13 fakultātēm – Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē, Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē, Humanitāro zinātņu fakultātē, Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē, Juridiskajā fakultātē un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē. Līdz 12. jūlijam LU turpinās uzņemšana maģistra līmeņa studiju programmās, bet uzņemšana īsā cikla un bakalaura studiju programmās notiks no 16. līdz 22. jūlijam. Visu par pieteikšanos studijām Latvijas vadošajā un lielākajā universitātē var uzzināt portālā www.gribustudet.lv  

Dalīties

Saistītais saturs

Jūlija pirmajās dienās - 317 LU absolventi!
01.07.2024.

Jūlija pirmajās dienās - 317 LU absolventi!

Jūnija izskaņā – vairāk nekā  800 LU absolventu
25.06.2024.

Jūnija izskaņā – vairāk nekā 800 LU absolventu

Vienā nedēļā 1094 jaunie speciālisti – LU sveic absolventus
17.06.2024.

Vienā nedēļā 1094 jaunie speciālisti – LU sveic absolventus

Sācies izlaidumu laiks – sveicam uzturzinātnes speciālistus!
14.06.2024.

Sācies izlaidumu laiks – sveicam uzturzinātnes speciālistus!