Latvijas Universitātes (LU) fonds jūnijā ir saņēmis ziedojumu 10 000 ASV dolāru apmērā no Latvijas Goda konsula Mičiganas štatā Kārļa Šteinmaņa. Ziedojuma mērķis ir atbalstīt centīgu LU studentu biznesa idejas, kā arī atbalstīt LU Basketbola klubu.

Kārlis ir dzimis Zviedrijā, bet Amerikā dzīvo jau daudzus gadus. Viņa tēvs bija viens no deviņiem cilvēkiem, kas 1944. gadā organizēja un palīdzēja izglābt aptuveni 4000 latviešus ar zvejnieku laivām no Kurzemes uz Gotlandi. Pēcāk – 1956. gadā – Kārļa ģimene nokļuva Amerikā, Indianopolē, kur mecenāts ieguva bakalaura grādu jurisprudencē, paralēli savām studijām, Kārlis spēlēja vairākās vietās Amerikā basketbola komandas pirmajā divīzijā. Mecenāts praktizēja jurisprudenci 36 gadus uzņēmumā “The Procter & Gamble”, kur viņš vadīja vairākus uzņēmumus iegādei Amerikā, Dienvidamerikā un Eiropā. Savukārt pēdējos 12 gadus mecenāts bija galvenais advokāts “The Procter & Gamble” uzņēmumā.

K. Šteinmanis ir aktīvs vairākās amerikāņu un latviešu organizācijās. Viņš ir Garezera Latviešu centra “Mūža Namejs” labvēlis, Amerikas Latviešu apvienības mūža biedrs un vadītājs Sinsinati Latviešu luterāņu baznīcā. Šteinmaņu ģimene ir ziedojusi Garezera vidusskolai, lai tā uzbūvētu divas ēkas savā teritorijā. Tāpat arī Kārlis ir bijis Latvijas Goda konsuls Ohaio štatā no 2001. gada un ir sadarbojies ar vairākiem Latvijas vēstniekiem Amerikā.

Mecenāts un viņa sieva Anda ir uzaudzinājuši divas meitas latviešu garā un tradīcijās. Abas meitas ir absolvējušas universitāti un beigušas Garezera Vasaras vidusskolu, kurā viņas 12 gadus vasaras pavadīja latviešu pulkā. “Mēs uzskatām, ka izglītība, latvietība un Latvija mums ir ļoti svarīga! Tagad mēs gaidām, kad mūsu 5 mazbērni, ejot Garezera nometnēs, apjautīs savu latviešu izcelsmi, piederību Latvijai un būs lepni par to,” stāsta mecenāts ar savu sievu Andu.

Paldies par atbalstu!


Par LU fondu

Latvijas Universitātes fonds dibināts 2004. gadā ar mērķi veicināt sadarbību ar Latvijas Universitātes esošajiem un potenciālajiem mecenātiem un sadarbības partneriem. Fonds ir izveidots, lai piesaistītu finansējumu un sniegtu atbalstu LU izcilākajiem studentiem, pētniekiem un viņu vadītajiem projektiem un pētījumiem, veicinātu modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošinātu Latvijas Universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. Investējot Latvijas nākotnē, LU fonds strādā, lai stiprinātu Universitātes saikni ar sabiedrību un veicinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu akadēmiskās vides attīstību Latvijā.

Dalīties

Saistītais saturs

MĒNEŠA MECENĀTS: Valdis Siksnis
21.05.2024.

MĒNEŠA MECENĀTS: Valdis Siksnis

MĒNEŠA MECENĀTI: Aigars Nords un Igors Skoks
30.04.2024.

MĒNEŠA MECENĀTI: Aigars Nords un Igors Skoks

MARTA MĒNEŠA MECENĀTS: Sandis Maskaļonoks
03.04.2024.

MARTA MĒNEŠA MECENĀTS: Sandis Maskaļonoks