© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Ceturtdien, 27. jūnijā, plkst. 10.00, Rīgas dome, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte parakstīs memorandu par kopīgu darbu un rīcību, lai nostiprinātu Rīgu kā Eiropas zināšanu un tehnoloģiju pilsētu un iedzīvinātu “Zināšanu jūdzi”.

Svinīgā sadarbības memoranda parakstīšana norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas oranžērijā.

Memorandu parakstīs Rīgas dome kopā ar lielākajām valsts universitātēm, kuras, pateicoties to atrašanās vietai, veido unikālu telpu, kurā attīstīt sadarbības ekosistēmu - Zināšanu jūdzi. Latvijas Universitātes vārdā memorandu parakstīs rektors Gundars Bērziņš, bet Rīgas domi pārstāvēs domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, Rīgas Tehnisko universitāti -  rektors Tālis Juhna, Rīgas Stradiņa universitāti - rektors Aigars Pētersons.

Informācijas pieejamība ir viens no galvenajiem zināšanu, prasmju un inovāciju stūrakmeņiem, tādēļ memoranda vērtību apliecinās arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks.

Parakstot memorandu, visas puses apliecina savu nodomu neatliekami sākt sadarbību zinātnes, pētniecības, inovāciju, mobilitātes un pilsētvides attīstīšanas jomās, lai Rīga kļūtu par zināšanu un inovāciju centru ne tikai Baltijas un Ziemeļvalstu, bet arī Eiropas un pasaules mērogā.

Dalīties