Foto: Baiba Jirgensone, Latvijas Universitāte.

Jūnijā izskaņā Latvijas Universitātē (LU) ieplānoti vēl 11 izlaidumi, kuri 827 studentus pievienos LU absolventu saimei. Universitāte sveic un lepojas ar ikkatru jauno speciālistu.

Izlaidums ir katra absolventa svētku diena, kad atcerēties pārvarēto grūtību un izaicinājumu brīžus, svinēt paveikto un ar pārliecību raudzīties iespējās, ko dod universitātē iegūtās zināšanas un prasmes, kontakti un draudzības. Lai LU diploms ir stingrs pamats nākamo mērķu sasniegšanā un  drošs atspēriena punkts turpmākās karjeras ceļā!

Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē (IZPF) vairāk nekā 500 absolventu

Pieci LU IZPF izlaiduma pasākumi notiks LU Lielajā aulā 25. jūnijā plkst. 10.00 un plkst. 13.00, kā arī 26. jūnijā plkst. 10.00, 13.00 un plkst. 16.00.  

Fakultāti šovasar absolvēs vairāk nekā 500 jaunie speciālisti. Par pirmsskolas, sākumskolas, dažādu mācību priekšmetu skolotājiem vai sporta treneriem kļūs 243 studenti, savukārt bakalaura grādu psiholoģijā, mākslā un sporta zinātnē iegūs 144 absolventi. Augstākā līmeņa studijas  IZPF noslēgs 28 izglītības zinātņu un 53 psiholoģijas maģistri, kā arī 75  skolotāji, kas pedagoga darba nianses apguvuši darba vidē balstītās studijās “Mācītspēks”. 

Par izcili izstrādatiem noslēguma darbiem rektora atzinības rakstus pasniegs vairāk nekā 50 studentiem.

Sociālo zinātņu ekspertu saimi šogad papildinās gandrīz 200 jaunie speciālisti

LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) izlaidumi izskanēs LU Lielajā aulā 27. jūnijā plkst. 11.00, 14.00 un plkst. 18.00.

SZF šogad kopumā absolvēs 198 studenti: 145 bakalauri antropoloģijā, bibliotēku, informācijas un arhīvu zinībās, politikas zinātnē, socioloģijā, sociālajā darbā, žurnālistikā un komunikācijā, kā arī 53 sociālo zinātņu maģistri.

“Sarkanos diplomus” jeb diplomus ar izcilību saņems 10 bakalaura līmeņa absolventi un 9 maģistranti. Par veiksmīgu zinātniskā darba izstrādi LU rektora atzinības rakstus saņems 59 jaunie speciālisti.

Vairāk nekā 100 jaunie fizikas, matemātikas un optometrijas eksperti

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes (FMOF) izlaidums norisināsies LU Lielajā aulā 28. jūnijā plkst. 10.00.

Savu svinīgo mirkli FMOF izlaidumā atzīmēs 69 fizikas, matemātikas, statistikas matemātikas un optometrijas bakalauri un 34 maģistri. Absolventu vidū - deviņi jaunie speciālisti, kuriem pasniegs diplomu ar izcilību. Rektora atzinību par izcili izstrādātu pētījumu noslēguma darbā saņems 23 studenti: 16 bakalaura studiju programmas un septiņi maģistra studiju programmu absolventi. Papildus īpaši tiks atzīmēts arī 19 aktīvistu ieguldījums studentu sabiedriskās dzīves organizēšanā, fakultātes vārda daudzināšanā un topošo studentu piesaistes pasākumos.

Teoloģijas fakultāti (TF) šovasar absolvē 14 jaunie speciālisti  

LU TF izlaidums notiks LU Lielajā aulā 28. jūnijā plkst. 14.00.

Diplomus par bakalaura un maģistra grāda ieguvi teoloģijā un reliģijā šovasar kopumā saņems 14 TF studenti. Studijas ar izcilību noslēgs trīs maģistri un trīs studenti saņems arī rektora atzinības rakstus par izcili izstrādātu maģistra darbu.

15 jaunie biotehnologi un bioinženieri

LU un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) kopīgi relizēto bakalaura programmu “Biotehnoloģija un bioinženierija” absolvēs 15 studenti. Šovasar programmas absolventi diplomus saņems RTU izlaidumā 28. jūnijā plkst. 18.00 BT1 izstāžu hallē.

Studiju gada noslēgumā tradicionāli notiek gandrīz 30 izlaidumi, diplomus saņem vairāki tūkstoši jauno speciālistu. Universitāte sirsnīgi sveic visus absolventus, aicina neapstāties pie šī sasnieguma un turpināt studijas LU jau nākamajā studiju līmenī – maģistrantūrā vai doktorantūrā!

Vēl plānotie izlaidumi Latvijas Universitātē: 

  • 1. jūlijā plkst. 10.00 – Humanitāro zinātņu fakultātes izlaidums;
  • 2. jūlijā plkst. 13.00 – Juridiskās fakultātes izlaidums.

Plašāka informācija par izlaidumiem (pa studiju programmām) pieejama LU portāla notikumu kalendārā.

Dalīties

Saistītais saturs

Vienā nedēļā 1094 jaunie speciālisti – LU sveic absolventus
17.06.2024.

Vienā nedēļā 1094 jaunie speciālisti – LU sveic absolventus

Sācies izlaidumu laiks – sveicam uzturzinātnes speciālistus!
14.06.2024.

Sācies izlaidumu laiks – sveicam uzturzinātnes speciālistus!