Pateicoties Latvijas Universitātes (LU) fonda mecenātu sniegtajam atbalstam, LU jauktais koris “Aura” aktīvi gatavojas dalībai XVI Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Kanādā, kas norisināsies Toronto no 4. līdz 7. jūlijam. Koris sava diriģenta Edgara Vītola vadībā un sadarbībā ar ievērojamo Latvijas komponistu Raimondu Tigulu piedāvās bagātīgu māksliniecisko repertuāru. Līdztekus koncertiem koris piedalīsies arī Jāņu svinībās Kanādas Tērvetē un Latvijas Universitātes fonda rīkotajā 4. jūlija mecenātu pieņemšanā Toronto.

LU fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Ebuliņa stāsta: “Mēs esam priecīgi un lepni, ka korim “Aura” ir šī izcilā iespēja būt par viesu kori Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Toronto. Šīs tikšanās ir nenovērtējamas mūsu tautas kultūras un tradīciju uzturēšanai tālu no mājām, esot tiltam starp paaudzēm un kontinentiem. Tajā pašā laikā tas ir arī spēcīgs impulss mūsu koristiem un LU fonda komandai nest Latvijas Universitātes vēstījumu plašākā pasaulē, apliecinot, ka Latvijas Universitāte ir ne vien mācību iestāde, bet arī Latvijas sabiedrības virzītājspēks, jo Latvijas Universitāte = Latvijas kalve!”

Dziesmu svētkos Kanādā “Aura” priecēs klausītājus ar tautasdziesmu repertuāru, ļaujot atklāt to daudzveidību, bagātību un vietu latviešu kora mūzikā. Priekšnesumos izskanēs arī mūsdienu latviešu komponistu darbi, tostarp svētku īpašā viesa Raimonda Tigula kompozīcijas.

“Esmu gandarīts, ka ar saviem skaņdarbiem varu stiprināt mūsu dziesmu svētku tradīciju, kas ir vedusi latviešus cauri sarežģītajiem vēstures līkločiem un turpina būt par mūsu tautas galveno vienojošo vadmotīvu. Būšu pagodināts muzicēt Toronto kopā ar tautiešiem no visas pasaules,” stāsta latviešu mūziķis, ambientās un elektroniskās mūzikas komponists un producents Raimonds Tiguls.

Ziemeļamerikas latvieši jau izsenis ir bijuši ļoti nozīmīgs atbalsta sniedzējs LU attīstītajiem projektiem un stipendiātiem. Lai izteiktu pateicību par ieguldījumu un vienlaikus iepazīstinātu ar Universitātes un LU fonda tuvāko gadu ambiciozākajiem projektiem, Toronto rīkotajā mecenātu pieņemšanā brīvā atmosfērā tiks pulcēti esošie un potenciālie LU mecenāti. Tādējādi Ziemeļamerikas tūres mērķis ir ne tikai sniegt neaizmirstamu muzikālu baudījumu klausītājiem un izteikt pateicību par ieguldījumu Universitātes attīstībā, bet arī piesaistīt jaunus ziedojumus.

Viens no nozīmīgākajiem projektiem, par ko LU fonda pārstāvji pieņemšanā pastāstīs plašāk, ir “Latvietis – Nobela prēmijas laureāts”. Tā mērķis ir sagādāt Latvijai pirmo Nobela prēmijas laureātu līdz 2050. gadam. Projektam jau ir saņemti vairāku mecenātu ziedojumi, taču, lai LU un fonds varētu to pilnvērtīgi sākt īstenot, iesākumam nepieciešami vēl vismaz 80 000 eiro.

Ne mazāk būtiski ir arī tādi projekti kā LU Akadēmiskā centra Veselības mājas izveide, Misiņa bibliotēkas pārcelšana un Prezidenta lasījumi Latvijas Universitātē, par kuriem plašāku informāciju LU fonda valde sniegs mecenātu pieņemšanas laikā.

Par kori “Aura”
Jauktais koris "Aura" savu darbību sāka 2004. gadā, apvienojoties studentiem no LU Fizikas un matemātikas fakultātes. Šo gadu laikā tā iedvesmojošais kolektīvs ir piedzīvojis strauju izaugsmi, gūstot panākumus un godalgas gan vietējos, gan starptautiskos konkursos un koncertprojektos. Savu panākumu dēļ “Aura” kopā ar vienu no veiksmīgākajiem mūsdienu kormūzikas autoriem Latvijā Raimondu Tigulu ir aicināti šogad piedalīties arī XVI Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Kanādā.

Par LU fondu
Latvijas Universitātes fonds dibināts 2004. gadā ar mērķi veicināt sadarbību ar Latvijas Universitātes esošajiem un potenciālajiem mecenātiem un sadarbības partneriem. Fonds ir izveidots, lai piesaistītu finansējumu un sniegtu atbalstu LU izcilākajiem studentiem, pētniekiem un viņu vadītajiem projektiem un pētījumiem, veicinātu modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošinātu Latvijas Universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. Investējot Latvijas nākotnē, LU fonds strādā, lai stiprinātu Universitātes saikni ar sabiedrību un veicinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu akadēmiskās vides attīstību Latvijā.

Par LU fonda rīkotajām mecenātu pieņemšanām: LU fonds 2024. gadā aizsāka jaunu tradīciju – divas reizes gadā nepiespiestā atmosfērā Mecenātu brokastīs pulcēt kopā LU fonda esošos un potenciālos mecenātus, lai iepazīstinātu ar paveikto un ieskicētu jaunākos projektus, kam nepieciešams mecenātu atbalsts. Pirmais pasākums tika aizvadīts šā gada aprīlī Rīgā, pulcējot LU Zinātņu mājā teju 20 vietējo mecenātu. LU fonda ambiciozo ieceru iedvesmoti, vairāki mecenāti pēc pieņemšanas veica nozīmīgus ziedojumus, primāri sniedzot atbalstu apjomīgākajam no projektiem – “Latvietis – Nobela prēmijas laureāts”.

Dalīties