© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Ir noslēdzies Latvijas Universitātes un Banku augstskolas Akadēmiskās karjeras doktorantu un zinātnes doktora grāda pretendentu doktorantūras grantu konkurss. Grantu konkursu Atveseļošanas un noturības mehānisma projektā “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” (Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/007) organizē Latvijas Universitāte un Banku augstskola.

Doktorantūras grants ir piešķirts 45 Latvijas Universitātes doktorantiem un zinātnes doktora grāda pretendentiem, no kuriem 32 ir sociālo zinātņu jomas pārstāvji un 13 – humanitāro zinātņu jomas pārstāvji, un 9 Banku augstskolas doktorantiem un zinātnes doktora grāda pretendentiem sociālo zinātņu jomā. 

“Laikā, kad ieviešam jauno doktorantūras modeli, kura centrā ir doktorantūra kā darbs, nevis hobijs, svarīgi arī esošajiem doktorantiem dot iespēju veltīt vairāk laika darbam pie disertāciju izstrādes. Konsolidācijas projekta finansējums ļāvis mums būtiski atbalstīt humanitāro un sociālo zinātņu doktorantus un grāda pretendentus ceļā uz doktora grādu iegūšanu, veicinot šo zinātņu nozaru personāla ataudzi,” uzsver LU zinātņu prorektors asoc. prof. Guntars Kitenbergs. 

Latvijas Universitāte un Banku augstskola konkursu īstenoja atbilstoši to kompetencei, pētnieciskajās stratēģijās noteiktajām zinātņu nozarēm, atbalstot sociālo un humanitāro jomu doktorantus un zinātnes doktora grāda pretendentus. Doktorantūras grants ir mērķēts institūcijas iekšējā konkursa kārtībā iegūstams pētniecības finansējums, kura mērķis ir izstrādāt promocijas darbu doktora zinātniskā grāda ieguvei un akadēmiskās karjeras izaugsmei. 

Gada otrajā pusē gaidāms Eiropas Savienības struktūrfondu 1.1.1.8. pasākuma “Doktorantūras granti” finansēts konkurss, kur tiks atbalstīti pieteikumi, kas sniedz ieguldījumu Latvijas Viedās specializācijas stratēģijas mērķu sasniegšanā un specializācijas jomu attīstībā. Specializācijas jomas ir zināšanu ietilpīga bioekonomika; biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas un farmācija; fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas; viedā enerģētika un mobilitāte; informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Grantu konkurss ir viena no aktivitātēm, kas tiek īstenota pamatojoties uz Ministru kabineta 2023. gada 5. decembra  noteikumiem Nr. 721 “Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 5.2. reformu un investīciju virziena “Augstskolu pārvaldības modeļa maiņas nodrošināšana” 5.2.1.r. reformas “Augstākās izglītības un zinātnes izcilības un pārvaldības reforma” 5.2.1.1.i. investīcijas “Pētniecības, attīstības un konsolidācijas granti” otrās kārtas “Konsolidācijas un pārvaldības izmaiņu ieviešanas granti” īstenošanas noteikumi”. Akadēmiskās karjeras doktorantūras granti tiek piešķirti no Atveseļošanas fonda un valsts budžeta līdzekļiem un administrēti Ministru kabineta noteikumos paredzētā Latvijas Universitātes un Banku augstskolas kopīgā projekta “Latvijas Universitātes iekšējā un ārējā konsolidācija” (Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/007) ietvaros. Konkursam pieejamais kopējais finansējums ir 1 645 056 euro. Projekta kopējais īstenošanas laiks ir līdz 2026. gada 31. maijam.

   

Dalīties

Saistītais saturs

Aicina 18. aprīlī uz informatīvu tīmekļsemināru par izziņotajiem grantu konkursiem
10.04.2024.

Aicina 18. aprīlī uz informatīvu tīmekļsemināru par izziņotajiem grantu konkursiem

Doktorantus un zinātnes doktora grāda pretendentus aicina pieteikties grantu konkursam
02.04.2024.

Doktorantus un zinātnes doktora grāda pretendentus aicina pieteikties grantu konkursam