Foto: Simon Pugh.

Lai apspriestu sasniegto, Latvijas Universitāte (LU) un tās vadītā starptautiskā konsorcija projekta HIVE jeb “Augstākās izglītības iestāžu inovācijas zināšanu ietilpīgā uzņēmējdarbībā” partneri 19. - 20. jūnijā tiksies Rīgā projekta noslēguma pasākumā.

HIVE jeb starptautiskā projekta “Augstākās izglītības iestāžu inovācijas zināšanu ietilpīgā uzņēmējdarbībā”, mērķis ir paaugstināt projekta partneru inovācijas un uzņēmējdarbības kapacitāti, apzinot nacionāla un starptautiska līmeņa labo praksi un veicinot tīklošanos. Viens no projekta pamatuzdevumiem ir sekmēt komercializācijas inovācijas ekosistēmas uzlabošanu un ieviest institucionālas pārmaiņas augstākajā izglītībā, īstenojot kopīgi izstrādātu Inovācijas vīzijas rīcības plānu laika posmā līdz 2030. gadam.Pasākumu ar uzrunu atklās LU rektors profesors Gundars Bērziņš un Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis.

Pārskatu par konsorcija kopdarbā panākto sniegs LU projekta vadītāja Airita Brenča, ar LU Zināšanu un tehnoloģiju pārneses centra panākumiem iepazīstinās LU vadošā eksperte Iveta Ozoliņa un ieskatu pētniecības darba kopainā Latvijā demonstrēs Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta RIS3 vienības vadītājs Edvards Francis Kuks.  Par rīkiem inovāciju veicināšanai uzņēmējdarbībā informēs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Inovāciju pārvaldības nodaļas vadītāja Sofija Grīnvalde.

Konsorcija pārstāvjiem Latvijas inovāciju ekosistēmu apvienošanas iespējas skaidros Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) Latvijas kopienas administrators Antons Adamovičs, par Latvijas sniegumu, nozīmīgākajiem statistikas datiem un uzsaukumiem ziņos Latvijas Zinātnes padomes “Apvārsnis Eiropa” Nacionālā kontaktpunkta vecākā eksperte Marija Plotniece, savukārt par EIT padziļināto tehnoloģiju iniciatīvām un to sniegtajām iespējām augstākās izglītības iestādēm informēs EIT padziļināto tehnoloģiju personāla piesaistes vadītāja Natālija Čerņecka.

Dalībnieku skaitu kuplinās konsorcija atbalstītie jaunuzņēmumi “Phosphorus Recovery”, “Fungo” un “Skinfuture”.

Pasākumu noslēgs diskusija, kurā precizēs konsorcija kopīgo nākotnes vīziju par projekta ilgtspēju, kā arī apspriedīs turpmākās sadarbības iniciatīvas un iespējas.

Projekta HIVE partneri

Projekta konsorcijā Latvijas Universitātes virsvadībā līdzdarbojas Koimbras Universitāte (University of Coimbra, Portugāle), Rīgas Stradiņa universitāte (Latvija), Bulgārijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (Bulgarian Chamber of Commerce and Industry, Bulgārija), Čehijas Dzīvības zinātņu universitāte (Czech University of Life Sciences, Čehija), Vīnes Noištates Lietišķo zinātņu universitāte (University of Applied Sciences Wiener Neustadt, Austrija), TED Universitāte (TED University, Turcija), ESSEC Biznesa skola (ESSEC Business School, Francija), Bukovinas Valsts medicīnas universitāte (Bukovinian State Medical University, Ukraina), Dņipras Tehnoloģiju universitāte (Dnipro University of Technology, Ukraina), Ivana Franko Ļvivas Nacionālā universitāte (Ivan Franko National University of Lviv, Ukraina), kā arī tiešsaistes izglītības platforma “Coursera” (ASV).

Projekts saņem finansējumu no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta Augstākās izglītības iestāžu iniciatīvas “Augstākās izglītības inovāciju spēju stiprināšana”.

Dalīties