Rudenī Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēma 3000 eiro ziedojumu no Wulf Harder, šomēnes mecenāts ir veicis  atkārtotu ziedojumu, bet nu jau 5000 eiro apmērā. Ziedojuma mērķis ir Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes studentu sagatavošana un dalība starptautiskajās programmēšanas sacensībās, kā arī semināra organizēšana šajā fakultātē ar Tjūringa balvas laureātu. Ziedojumu administrē LU fonds.

Wulf Harder ir LU Datorikas fakultātes maģistrantūras absolvents un uzņēmējs, kas 2010. gadā ir izveidojis savu uzņēmumu. Tas ir dibināts kā Amerikas Savienoto Valstu datorikas celmlauža – uzņēmuma “Intertrust” – un Rīgā bāzētas datorzinātnieku grupas kopuzņēmums, “whiteCryption” un šobrīd tas ir kļuvis par vadošo programmatūras aizsardzības izstrādātāju, ieskaitot pasaulē progresīvākos “baltās kastes” kriptogrāfijas algoritmus. Uzņēmuma sasniegumi tiek pielietoti visā pasaulē, aizsargājot finanšu pakalpojumus, mediju un izklaides industriju, veselības aprūpi, viedo māju un automašīnu ražošanas industriju.

Mecenāts par savu motivāciju ziedojumam saka: “Dalība starptautiskās programmēšanas sacensībās attīsta spēju izmantot strukturētu pieeju netriviālu problēmu risināšanai, lai tās atrisinātu ierobežotā laikā. Seminārā ar Tjūringa balvas laureātu es ceru iedvesmot studentus izvirzīt ambiciozus mērķus un attīstīt interesi par datorzinātnes teorētiskajiem aspektiem. Tikšanās ar Tjūringa balvas laureātu un tieša saruna ar viņu var būt ļoti iedvesmojoša. Tāda bija mana personīgā pieredze pēc sarunas ar Robertu Tarjanu no ASV, kas man deva būtisku impulsu mana maģistra darba izstrādē. Es uzskatu, ka teorētiskās jomas kļūs arvien svarīgākas datorzinātnē. Praktiskajās jomās, piemēram, programmatūras izstrādē, arvien vairāk dominē mākslīgais intelekts. Tomēr teorētiskajās jomās mākslīgais intelekts saskaras ar ierobežojumiem, vismaz pagaidām un, iespējams, vēl kādu laiku. Novēlu Latvijas Universitātes studentiem veiksmi programmēšanas sacensībās un turpmākajā profesionālajā izaugsmē.”


Par LU fondu:

Latvijas Universitātes fonds dibināts 2004. gadā ar mērķi veicināt sadarbību ar Latvijas Universitātes esošajiem un potenciālajiem mecenātiem un sadarbības partneriem. Fonds ir izveidots, lai piesaistītu finansējumu un sniegtu atbalstu LU izcilākajiem studentiem, pētniekiem un viņu vadītajiem projektiem un pētījumiem, veicinātu modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošinātu Latvijas Universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. Investējot Latvijas nākotnē, LU fonds strādā, lai stiprinātu Universitātes saikni ar sabiedrību un veicinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu akadēmiskās vides attīstību Latvijā.

Dalīties

Saistītais saturs

Koris “Aura” un Latvijas Universitātes fonds dodas Ziemeļamerikas tūrē
19.06.2024.

Koris “Aura” un Latvijas Universitātes fonds dodas Ziemeļamerikas tūrē

Latvijas Universitātes fonds šogad piesaistījis jau teju miljons eiro
06.06.2024.

Latvijas Universitātes fonds šogad piesaistījis jau teju miljons eiro

Latvijas Universitātes fonds un koris “Aura” dodas Ziemeļamerikas tūrē
15.05.2024.

Latvijas Universitātes fonds un koris “Aura” dodas Ziemeļamerikas tūrē

Aizvadītas pirmās  “Mecenātu brokastis”
17.04.2024.

Aizvadītas pirmās “Mecenātu brokastis”

MĒNEŠA MECENĀTS: Wulf Harder
31.10.2023.

MĒNEŠA MECENĀTS: Wulf Harder