Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Pirmdien, 10. jūnijā publiskā tiešsaites pasākumā Latvijas Universitāte (LU) sadarbībā ar vēl sešām Eiropas augstskolām prezentēja kultūras sadarbības platformu “universities4culture.eu”.

Tiešsaistes platforma tapusi projekta “Divdesmit kultūras bagātināšanas gadi atkalapvienotajā Eiropā” (Twenty Years of Cultural Enrichment in Reunified Europe) jeb saīsināti “CAMINO Projekts” ietvaros.

Platformas izveidota, pateicoties 2024. gada 29. maijā Rīgā parakstītajam Sadarbības memorandam starp septiņām Centrālās un Austrumeiropas universitātēm ar mērķi veicināt augstskolu, to kultūras iestāžu, māksliniecisko kolektīvu, studentu un akadēmiķu sadarbību kultūras jomā.

Virtuālajā prezentācijas pasākumā, kurā piedalījās 149 interesenti no dažādām Eiropas valstīm, “CAMINO Projekta” partneri iepazīstināja ar platformas funkcionalitāti un saturu. Platforma izveidota uz Latvijas Universitātes interneta vietnes bāzes, un to administrē LU Kultūras centrs.

Pašlaik platforma apvieno septiņas “CAMINO Projekta”partneruniversitātes no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ungārijas, Slovākijas un Čehijas. Platformas prezentācijā “CAMINO Projekta” administratīvā vadītāja Gundega Vizule aicināja uz sadarbību arī citas universitātes un kultūras iestādes: “Mēs ticam, ka šī platforma augs un kļūs aizvien noderīgāka, iedvesmojot jaunas sadarbības, kopīgus projektus, kā arī mudinās mūs apmeklēt vienam otra pasākumus un braukt pieredzes apmaiņā. Iespējas ir plašas! Tagad viss ir mūsu ziņā - maksimāli izmantosim šo platformu un sniegsim ieguldījumu tās saturā!”

Iecerēts, ka platforma kalpos par datubāzi, kontaktu veidošanas un informācijas apmaiņas vietu par universitāšu paspārnē esošajiem mākslinieciskajiem kolektīviem, kultūras pasākumiem un starptautiskām kultūras iniciatīvām.

Par CAMINO Projektu

Atzīmējot ES 2004. gada paplašināšanās divdesmitgadi, LU kopā ar partneruniversitātēm un filmu studiju “VERY Films” Latvijā īsteno starptautisku kultūras sadarbības projektu “Divdesmit kultūras bagātināšanas gadi atkalapvienotajā Eiropā” (Twenty Years of Cultural Enrichment in Reunified Europe) jeb “CAMINO Projekts”. Projektā LU ir vadošais partneris, bet asociētā partnera statusā piedalās arī Karaļa Danilo universitāte Ukrainā (King Danylo University).

Iniciatīvas mērķis ir apzināt, kā 2004. gada ES paplašināšanās ietekmējusi dažādus kultūras un vērtību aspektus desmit jaunajās dalībvalstīs – trijās Baltijas valstīs, Polijā, Čehijā, Ungārijā, Slovēnijā, Slovākijā, Maltā un Kiprā, kā arī veidot spēcīgākas kultūras un akadēmiskās saites starp šīm valstīm. Iecerēts, ka projekts kalpos arī par pamatakmeni ilgtermiņa sadarbības tīklam starp iesaistītajām partneruniversitātēm.

Projekta īstenotājs ir LU Kultūras centrs. Projekts tapis ar LU Projektu atbalsta centra atbalstu. Projekts CAMINO tiek realizēts ar Eiropas Savienības atbalstu.

Dalīties