Foto no R. Erta privātā arhīva.

Maija vidū Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes docents Renārs Erts devās Erasmus+ docēšanas mobilitātē uz Katānijas Universitāti (University of Catania) Itālijā.

“Erasmus+ docēšanas vizīti izvēlējos, jo vēlējos izmantot iespēju nolasīt lekcijas ārvalstu studentiem un pasniedzējiem, kā arī saņemt atgriezenisko saiti gan par nodarbības norisi, gan par saturu. Studenti manas lekcijas par mākslīgā intelekta izmantošanu medicīnas datu apstrādē klausījās aizrautīgi un uzdeva daudzus jautājumus,” informē R.Erts. Viņš arī uzsver, ka uzņemošā augstskola bijusi viesmīlīga un lieliski organizējusi vizīti: “Katānijas Universitātes Biomedicīnas un biotehnoloģiju departamenta profesori aktīvi iesaistījās manas vizītes norisē, izrādīja pētnieciskās laboratorijas un tajās noritošos eksperimentus, tāpat arī stāstīja savu pieredzi ERASMUS+ aktivitātēs.”

Papildus  no 16. līdz 17.maijam docentam bija iespēja piedalīties starptautiskā pasākumā “The MEDITeH BEYOND International Summit”, kur darba grupās tika pārrunātas iniciatīvas ar mērķi izveidot projektu, kura pamatā būtu sadarbība digitālās veselības ekosistēmas un telemedicīnas iespējas.

“Esmu pilnīgi pārliecināts, ka visiem LU pasniedzējiem ir nepieciešams izmantot Erasmus+ sniegtās iespējas, jo tas atver jaunus horizontus iepazīties ar citu Eiropas Savienības universitāšu kolēģiem, laboratorijām un studiju pieredzi, kas ļaus uzaicināt potenciālos pasniedzējus uz savas mītnes universitāti,” pārliecināts R. Erts.

Dalīties