Sāc vasaru drosmīgi – jau no 16. jūlija iesniedz savu pieteikumu Latvijas Universitātes (LU) īsā cikla un bakalaura studiju programmās 2024./2025. akadēmiskajam gadam. Uzņemšana pamatlīmeņa studijās norisināsies no 16. līdz 22. jūlijam - elektroniski Latvija.lv vai klātienē – Vienotās uzņemšanas punktos visā Latvijā!  

No šī gada Universitāte topošos studentus uzņems jaunizveidotajās fakultātēs – Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē, Juridiskajā fakultātē, Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē, Humanitāro zinātņu fakultātē, Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē un Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē.  

“Latvijas Universitāte ir īstā vieta, kur iegūt unikālu studiju pieredzi un aizrauties ar zinātni, veidot draudzību un kontaktus uz mūžu. Mūsu prioritāte ir studentu panākumi, tāpēc šī gada LU uzņemšanas moto skan – sapņo drosmīgi! Mēs vēlamies, lai studenti, kas absolvē LU, sasniedz savu iespēju maksimumu un kļūst par veiksmīgiem cilvēkiem. Tāpēc aicinu skolu absolventus iepazīties ar plašo LU studiju programmu piedāvājumu un izvēlēties sev atbilstošāko,” tā LU rektors profesors Gundars Bērziņš.  

Pirms pieteikšanās aicinām iepazīties ar vispārējiem uzņemšanas noteikumiem, uzņemšanas kārtību un sagatavoties iestājpārbaudījumiem, ja tādi ir paredzēti. 

UZŅEMŠANAS KĀRTĪBA   

Iesniegt pieteikumu īsā cikla un bakalaura līmeņa studijām varēs no 16. līdz 22. jūlija plkst. 16.00 gan elektroniski portālā Latvija.lv, gan arī ierodoties uz vietas augstskolu Vienotās uzņemšanas punktos visā Latvijā, neatkarīgi no vietas, kur vēlas studēt. 

Izveidot elektroniski un apstiprināt pieteikumu, nenākot klātienē, reflektants varēs pats: 

  • ja vidējā izglītība ir iegūta Latvijā un vidējās izglītības dokumenta dati ir pieejami vienotajos valsts reģistros (Latvijas vidusskolu absolventiem, sākot no 2019. gada, dati ir pieejami vienotajos valsts reģistros, agrāku gadu absolventiem tie var nebūt);
  • ja centralizēto eksāmenu svešvalodā neaizstāj starptautiskais tests; 
  • ja esi Latvijas pilsonis vai nepilsonis; 
  • ja vari autentificēties (pieslēgties) e-pakalpojumam ar savu drošo autentifikāciju – drošu elektronisko parakstu (eParaksts mobile vai eID) vai internetbanku; 
  • ja tiek izpildītas uzņemšanas prasības izvēlētajās studiju programmās un nebūs nepieciešami citi dati, kuri nav pieejami vienotajos datu reģistros (piemēram, esi atbrīvots no CE, ir tādas priekšrocības, kuras jāapliecina ar dokumentiem u.c.);
  • ja ir veikta pieteikuma reģistrācijas maksa e-pakalpojumā. 

Ja pieteikumu nevar apstiprināt e-pakalpojumā, tad pēc elektroniskā pieteikuma izveidošanas, tas OBLIGĀTI jāapstiprina klātienē jebkurā no Vienotās uzņemšanas punktiem, uzrādot nepieciešamos dokumentus no 16. jūlija līdz 22. jūlijam.  

! Augstskolu uzņemšanas punktos var atšķirties pieņemšanas laiki pieteikumu iesniegšanai.

Ja rodas kādi jautājumi par uzņemšanu, droši sazinies ar LU:

  • zvani: 67034777,

  • raksti: studijas@lu.lv,

  • nāc uz Studiju servisa departamentu 125. telpā Raiņa bulvārī 19,  

  • sazinies Whatsapp: 28014966.

Aktuālo informāciju par studiju programmām iespējams uzzināt vietnē gribustudet.lv, bet ar uzņemšanas kārtību var iepazīties LU mājaslapā, ar biežāk uzdotajiem jautājumiem – ŠEIT.    

Sapņo drosmīgi – pievienojies Latvijas Universitātes saimei! 

Dalīties

Saistītais saturs

Kur zinātne satiekas ar dzīvību – studē LU Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē!
17.06.2024.

Kur zinātne satiekas ar dzīvību – studē LU Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē!

Atver jaunas izpratnes horizontus – studē LU Humanitāro zinātņu fakultātē!
14.06.2024.

Atver jaunas izpratnes horizontus – studē LU Humanitāro zinātņu fakultātē!

Izproti pasaules dinamiku – studē LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē!
14.06.2024.

Izproti pasaules dinamiku – studē LU Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē!

Taisnīgums un likums – tava nākotne sākas šeit. Sāc studijas LU Juridiskajā fakultātē!
12.06.2024.

Taisnīgums un likums – tava nākotne sākas šeit. Sāc studijas LU Juridiskajā fakultātē!