Profesionālās pilnveides nedēļas dalībnieki iepazīst Rīgu. Foto: LU Mobilitātes nodaļa.

No 20. līdz 24. maijam Latvijas Universitātē (LU) norisinājās 4. starptautiskā personāla profesionālās pilnveides nedēļa: "Kritiskās domāšanas integrācija: COIL un mākslīgais intelekts augstākās izglītības veicināšanā", ko organizēja LU Mobilitātes nodaļa.

Pasākuma mērķis bija apvienot kritiskās domāšanas principus ar sadarbības tiešsaistes starptautiskās mācīšanās (COIL) metodēm un moderniem mākslīgā intelekta rīkiem, lai bagātinātu augstākās izglītības pieredzi. Uzsverot kritiskās domāšanas prasmju attīstību, pasākums bija vērsts uz mācību vides veicināšanu, kas mudina studentus apšaubīt, analizēt un vērtēt informāciju no globālas perspektīvas.

Programmu jau 26. aprīlī ar aizraujošu tiešsaistes nodarbību ievadīja mākslīgā intelekta eksperts profesors Angels Rodafins (Angelos Rodafinos) no Saloniku Aristoteļa universitātes (Aristotle University of Thessaloniki, Grieķija). Nodarbībā viņš praktiski demonstrēja, kā atrast un lietot rīkus efektīvai mākslīgā intelekta izmantošanai.

Klātienē maijā nedēļu garās apmācībās piedalījās 19 dalībnieki no 10 dažādām valstīm, tostarp 10 pārstāvji no FORTHEM universitāšu alianses. Caur virkni lekciju un meistarklašu ar zinošiem mākslīgā intelekta un kritiskās domāšanas ekspertiem LU un Latvijā dalībnieki iepazina nozares jaunākās tendences, mākslīgā intelekta ietekmi uz mūsdienu pasauli un to, kā mākslīgā intelekta rīkus var integrēt studiju vidē un problēmu risināšanā.

Kaut arī dalībnieku akadēmiskais ieguvums bija viens pasākuma no galvenajiem uzsvariem, nedēļas programmā bija iekļauta arī Latvijas bagātīgās kultūras un vēstures iepazīšana. Erasmus Rīgas studentu tīkla (ESN Rīga) organizēta ekskursija aizveda dalībniekus aizraujošā ceļojumā pa Vecrīgu, bet nedēļa turpinājās ar Jūrmalas apmeklējumu, dodoties uz saulaino piekrasti un iepazīstot bagāto kultūras mantojumu.

Dalīties