Latvijas Universitātes (LU) Kultūras centrs aicina piedalīties CAMINO Projekta sadarbības memoranda parakstīšanas ceremonijā LU Mazajā aulā 2024. gada 29. maijā plkst. 11.00.

Ar sadarbības memoranda parakstīšanas ceremoniju šā gada 29. maijā LU oficiāli uzsāks kopdarbu ar CAMINO Projektā iesaistītajiem partneriem: Viļņas Universitāti Lietuvā (Vilnius University), Tartu Universitāti Igaunijā (University of Tartu), Opoles universitāti Polijā (University of Opole), J. E Purkine universitāti Ustinadlabemā, Čehijā (J. E. Purkyně University in Ústí nad Labem), Komeniusa universitāti Bratislavā, Slovākijā (Comenius University Bratislava) un Ludovikas Valsts pārvaldes universitāti Ungārijā (Ludovika University of Public Service). Tās mērķis ir vienoties par normatīvo regulējumu un vadlīnijām sadarbības tīklam starp Eiropas Savienības universitātēm. Partneri ceremonijā ieskicēs projekta turpmākās aktivitātes un iepazīstinās ar jaunizveidoto universitāšu kultūras pārstāvniecību sadarbības platformu mājaslapas veidā.

Ar muzikālu sveicienu klātesošos ceremonijā iepriecinās koncertmeistare Ilze Dzērve un čellists Toms Augusts Goba. 

Par CAMINO Projektu

Atzīmējot ES 2004. gada paplašināšanās divdesmitgadi, LU kopā ar partneruniversitātēm un filmu studiju “VERY Films” Latvijā īsteno starptautisku kultūras sadarbības projektu “Divdesmit kultūras bagātināšanas gadi atkalapvienotajā Eiropā” (Twenty Years of Cultural Enrichment in Reunified Europe) jeb saīsināti “CAMINO Projekts”. Projektā LU ir vadošais partneris, bet asociētā partnera statusā piedalās arī Karaļa Danilo universitāte Ukrainā (King Danylo University).

Projekta norises laikā no 2024. gada 1. marta līdz 2025. gada 28. februārim norisinās dažādas kultūras un izglītības aktivitātes, iesaistot dažādas sabiedrības grupas, tostarp studentus, akadēmiķus, politikas un kultūras jomu pārstāvjus visās projekta dalībvalstīs.

Iniciatīvas mērķis ir apzināt, kā 2004. gada ES paplašināšanās ietekmējusi dažādus kultūras un vērtību aspektus desmit jaunajās dalībvalstīs – trijās Baltijas valstīs, Polijā, Čehijā, Ungārijā, Slovēnijā, Slovākijā, Maltā un Kiprā, kā arī veidot spēcīgākas kultūras un akadēmiskās saites starp šīm valstīm. Iecerēts, ka projekts kalpos arī par pamatakmeni ilgtermiņa sadarbības tīklam starp iesaistītajām partneruniversitātēm.

Sadarbības memoranda parakstīšanas ceremonija norisināsies starptautiskā projekta “CAMINO – 20 gadi kultūras bagātināšanas atkalapvienotajā Eiropā” ietvaros, ko finansē ES CERV programma.

Dalīties

Saistītais saturs

Ar starptautisku kultūras sadarbības projektu atzīmēs iestāšanās ES divdesmitgadi
08.03.2024.

Ar starptautisku kultūras sadarbības projektu atzīmēs iestāšanās ES divdesmitgadi