© Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

22. maijā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā notiks Latvijas skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu valsts konference. Šogad 419 zinātniskās pētniecības darbu 477 autori – skolēni no visas Latvijas – ir saņēmuši uzaicinājumu piedalīties Latvijas skolēnu 48. zinātniskās pētniecības darbu valsts konferencē.

Valsts konferencē savus stenda referātus prezentēs skolēni, kuru darbi ir pārvarējuši sava reģiona konferences divas kārtas – pirmajā kārtā darbus recenzēja augstskolu akadēmiskais personāls un doktoranti, otrajā kārtā – uz to izvirzītie skolēni prezentēja savus darbus tiešsaistes konferencē, kur tos katrā no sekcijām vērtēja komisija. Rīgas un Rīgas reģiona konferenci organizēja LU, Kurzemes reģiona konferenci – Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas akadēmija, Latgales reģiona konferenci – Daugavpils Universitāte, Vidzemes un Zemgales reģiona konferenci – Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte.

Katru stenda referātu vērtēs trīs starpnozaru eksperti zinātņu nozaru grupās – dabaszinātnēs, humanitārajās un mākslas zinātnēs, lauksaimniecības, meža un veterinārajās zinātnēs, inženierzinātnēs un tehnoloģijās, medicīnā un veselības zinātnēs, sociālajās zinātnēs. Konferencē par vērtētājiem aicināti mācībspēki un pētnieki no LU, Daugavpils Universitātes, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes. Katrs skolēnu darbs saņems vērtējumu punktu izteiksmē, un gala vērtējumu veidos visu vērtētāju sniegto punktu summa.

Valsts konferences norise:

  • reģistrēšanās no plkst. 8:30 LU Akadēmiskā centra Dabas mājā (Jelgavas iela 1, Rīga);
  • konferences atklāšana plkst. 9.30 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā (Jelgavas iela 3, Rīga);
  • no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.30 skolēnu stendu referātu vērtēšana LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā (stendi būs izvietoti stāvu gaiteņos);
  • konferences noslēguma pasākums un laureātu apbalvošana plkst. 16.00 LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā.

Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konferences programma

Dalīties