Foto: LU Akadēmiskā bibliotēka.

Par nopelniem starpvalstu sadarbības veicināšanā 14. maijā Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskās bibliotēkas direktorei Ventai Kocerei svinīgā ceremonijā pasniegta Polijas ārlietu ministra piešķirta goda zīme “Bene Merito”.

Apbalvojumu V. Kocerei pasākumā Polijas Republikas vēstnieces Monikas Mihališinas vārdā pasniedza vēstniecības Politikas un ekonomikas lietu nodaļas vadītājs Lukašs Cudnijs.

Goda zīme dibināta 2009. gadā un to Polijas Republikas ārlietu ministrs piešķir pateicībā par nopelniem Polijas un Latvijas sadarbības veicināšanā. LU Akadēmiskās bibliotēkas ierosinātie un organizētie projekti atbalstījuši Polijas un Latvijas attiecību paplašināšanu, zinātnisko un kultūras sakaru stiprināšanu, kā arī Polijas vēsturiskā mantojuma un mūsdienu sasniegumu popularizēšanu.

“Bene Merito” apbalvojumu saņēma arī Rīgas Tehniskās universitātes studiju prorektora vietnieks starptautiskajā darbā profesors Igors Tipāns, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska, Jezuītu ordeņa tēvs, Mārupes draudzes “Ave Maria” un Rīgas Sv. Terēzes no Bērna Jēzus draudzes prāvests Tadeušs Cešļaks, uzņēmējs un fotogrāfs Alfrēds Platacis, kā arī žurnāliste Ina Strazdiņa un Elita Veidemane.

Dalīties