© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments.

Latvijas Universitāte (LU) sadarbībā ar Eiropas Politikas zinātņu asociāciju Rīgā organizē ikgadējo Starptautisko Eksperimentālo un uzvedības sociālo zinātņu tikšanos. Ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt konferences četras augsta līmeņa zinātnieku plenārsēdes, kuras notiks no 23. līdz 25. maijam LU Dabas mājas "Magnum" auditorijā Jelgavas ielā 1.

Plenārsēdes būs īpaši noderīgas tiem, kuru pētniecība saistīta ar sabiedrībā notiekošajiem politikas, ekonomikas un sociālajiem procesiem vai pētniecībā izmanto eksperimentālas metodes cēloņsakarību identifikācijai. Plenārsēdēs referēs Djūka Universitātes Polarizācijas laboratorijas direktors Kristofers Beils (Christopher Bail) (ceturtdien, 23. maijā plkst. 11.30), Londonas Karaliskās koledžas profesore Amrita Dillona (Amrita Dhillon) ar priekšlasījumu par informācijas un uzskatu lomu sociālajā aktivismā (piektdien, 24. maijā plkst. 11.30), Berlīnes Tehniskās universitātes profesore Doreteja Kiblere (Dorothea Kübler) ar priekšlasījumu par tirgus regulējumu un tā dizaina robežām (piektdien, 24. maijā plkst. 15.30) un Pensilvānijas Universitātes profesors Gajs Grossmans (Guy Grossman) ar priekšlasījumu par ētiku lauka eksperimentos un tās robežu pārsniegšanu (sestdien, 25. maijā plkst. 11.30). Pilna konferences programma pieejama šeit.

Lai apmeklētu plenārsēdes, nav nepieciešams iepriekš pieteikties vai izpildīt citus priekšnoteikumus. Pasākums norisināsies angļu valodā bez tulkojuma, katra no plenārsēdēm būs stundu ilga. Plenārsēdes netiks straumētas vai ierakstītas.

Konference ik gadu pulcē eksperimentālo un uzvedības sociālo zinātņu pētniekus no visas pasaules, apspriežot jaunākos pētījumus un atklājumus par sabiedrībā notiekošajiem procesiem. Šī ir pirmā reize, kad tikšanos organizē Austrumeiropā. Sagaidāms, ka konferences laikā notiks teju 100 dažādu pētījumu prezentācijas četrās paralēlās sesijās, kā arī papildus norisināsies četras plenārsēdes. Konferences norisi līdzfinansē LU.

Dalīties