Latvijas Universitāte (LU) aicina ikvienu palīdzēt mūsu ilggadējam darbiniekam, kolēģim un draugam atgriezties mājās! Ansis Markauss jau 20 gadus strādā LU Informācijas tehnoloģiju departamentā, taču diemžēl pērnā gada nogalē tika atklāts audzējs galvas smadzenēs. Šobrīd pēc operācijas ārvalstīs Ansis atrodas komā, ir nepieciešama steidzama transportēšana atpakaļ uz Latviju ar speciālo medicīnisko avio transportu. Kopīgiem spēkiem palīdzēsim Ansim atgriezties mājās!

Pagaidām no nepieciešamajiem 63 500 eiro jau ir saziedota gandrīz puse. Ziedot aicinām Ziedot.lv akcijā. Ziedošanas akcija notiek ar LU fonda atbalstu.   

Kā pats Ansis norāda Facebook vietnē, viņš ir "Guitarist, composer, musician, technician. And a loving husband and father" (ģitārists, komponists, mūziķis, tehniķis. Un mīlošs vīrs un tēvs).  Un tā ir taisnība. Ansis ir ne tikai ilggadējs LU darbinieks, bet arī progroka grupas “HOLY LAMB” ģitārists, kora “Mūza” ilggadējs dalībnieks un pāri visam – kolosāls ģimenes cilvēks. Anša sieva Iveta ir bezgala pateicīga liktenim, ka viņi abi pirms 10 gadiem satikušies. Ģimenē aug Morics (8 gadi) un Alise (4 gadi), kas nu jau pāris mēnešus tēti nav īsti mājās redzējuši un vaicā, kad viņš būs atpakaļ. 

“Pērn novembrī Ansis sāka īpatnēji runāt, neatcerējās, ko nupat teicis, kas ir par dienu, kur atrodas bērni, kas viņus aizvedis uz bērnudārzu un skolu, lai gan pats veda utt. Jau pēc dažām dienām tika veikta magnētiskā rezonanse, kas Ansim atklāja audzēju galvas smadzenēs,” rakstīts Ziedot.lv. Latvijā ārsti norādījuši, ka ir nepieciešama operācija, taču šāda veida operācijām Latvijā nav nepieciešamās tehnoloģijas. Pēc konsultācijām ar Charite klīniku tika nolemts Ansim nepieciešamo operāciju veikt Berlīnē. Tās izmaksas ir 38 500 eiro. Ansis lūdza Nacionālo veselības dienestu to atmaksāt, taču saņēma atteikumu. Par spīti tam, šī gada 15. janvārī tika veikta operācija. Pēc operācijas Ansis vēl nav atmodies un pagaidām ir komā. Šobrīd nepieciešama steidzama transportēšana atpakaļ uz Latviju ar speciālo medicīnisko avio transportu, kuras izmaksas sniedzas līdz pat 25 000 eiro.  

Anša ģimenei šādu līdzekļu nav, tāpēc LU aicina ikvienu iesaistīties un palīdzēt Ansim atgriezties mājās. 

 

Dalīties