Lai ar jaunu digitālo risinājumu palīdzību uzlabotu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti, palielinot ieguldījumus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pētniecībā un attīstībā, Latvijas Universitāte (LU) ir uzsākusi dalību jaunā projektā “Latvijas Digitālais akselerators” (DAoL). Eiropas digitālā inovāciju centra (EDIC) projekta mērķis ir veicināt digitālo transformāciju un inovācijas.

Projekta mērķa grupa ir sīkie (mikro), mazie, vidējie un lielie komersanti, biedrības un nodibinājumi, kas apvieno vairākus komersantus, publiskas personas vai to institūcijas, publisku personu kapitālsabiedrības, pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas, kas reģistrēta Latvijas Republikas teritorijā un kas var izstrādāt un ieviest jaunus digitālās transformācijas produktus.

DAoL ir izveidots kā vienas pieturas aģentūra, lai palīdzētu uzņēmumiem kļūt konkurētspējīgākiem digitalizācijas procesos, to produktos vai pakalpojumos šādās specializācijās:

  • mākslīgais intelekts ar specializāciju jaunu digitālo produktu un digitālo pakalpojumu pētniecībā un attīstībā;
  • 5G, t. sk. pielietojums lietu internetā, enerģijas internetā, savienojamības tehnoloģijās, autonomos un kontrolētos transportlīdzekļos, robotos;
  • GovTech, t. sk. valdība kā platforma, kiberdrošība, kvantu tehnoloģijas un EdTech.

LU projektā uzņēmumiem sniedz atbalstu eksperimentēšanas, pilotēšanas un testēšanas darbībām, konsultēšanu un mentoringu, apmācības un IKT prasmju attīstību un pieeju inovāciju ekosistēmai:

  • tehnoloģiskās konsultācijas;
  • konsultācijas un pakalpojumi, kas saistīti ar mākslīgo intelektu, augstas veiktspējas datošanu, kiberdrošību un uzticamību;
  • eksperimentēšanas, pilotēšanas un testēšanas darbības;
  • piekļuve aprīkojumam un programmatūrām, speciālistu atbalsts;
  • atbalsts akadēmiskajai sadarbībai un zināšanu pārnesei (kontraktpētniecība un izstrāde).

Vairāk par projektu lasāms www.lu.lv https://www.lu.lv/zinatne/programmas-un-projekti/starptautiskas-programmas-un-projekti/programma-digitala-eiropa-digital/.

Vairāk par atbalsta saņemšanu iespējams uzzināt https://www.digitallatvia.lv/.

Līdzfinansēts no Eiropas Savienības projekta “Latvijas Digitālais akselerators” (DaoL), ID Nr. 101083718 un Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma, ID Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002.

Eiropas Savienība neatbild par vietnes saturu.

Dalīties