Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

FORTHEM Alianse izziņojusi ikgadējo konkursu un aicina arī Latvijas Universitātes studentus iesniegt savu projektu, kas saistīts ar kādu no deviņām FORTHEM laboratoriju tēmām.  

Kopumā ir deviņas laboratorijas, katra laboratorija koncentrējas uz konkrētu tēmu, kuras mērķis ir risināt sabiedrības problēmas, sadarbojoties studentiem, pētniekiem, darbiniekiem, ārējām ieinteresētajām personām no dažādām valstīm un kultūrām. 

Projektu saturs var atšķirties, jo laboratorijas nav kā fiziskas vietas, bet gan kā sadarbības tīkls ar cilvēkiem, kas kopīgi īsteno projektu vai citas aktivitātes. Iepriekšējos gados studenti ir īstenojuši tiešsaistes saminārus par aktuālām tēmām, uz studentiem vērstus pasākumus, brīvprātīgo darbu un labdarības projektus, konferences topošajiem pētniekiem u.c. aktivitātes.  

Kurš var pieteikties? 

Neatkarīgi no akadēmiskā līmeņa – bakalaura, maģistra vai doktora grāda – ikvienam studentam ir iespēja piedalīties laboratorijas darbā vai ierosināt savas idejas, iniciatīvas. Izvēlētajai laboratorijai nav obligāti jābūt pārstāvētajā universitātē, proti, studenti var pieteikties ikvienā no piedāvātajām laboratorijām, neatkarīgi no universitātes, kurā mācās.  

Dalība projektā var ilgt no divām nedēļām līdz pat vienam semestrim.  

Pieteikšanās termiņi laboratorijas tēmām atšķiras, tāpēc aicinām uzmanīgi sekot līdzi aktuālajai informācijai!  

Plašāka informācija (angļu valodā) par kritērijiem, pieteikumu iesniegšanu, finansējuma piešķiršanu un termņiem atrodama FORTHEM mājaslapā: https://www.forthem-alliance.eu/news-detail/t/47329  

Dalīties