Prof. Andris Rubins (5. no kreisās) kopā ar pārējiem sesijas lektoriem pēc uzstāšanās kongresā Taivānā.

No 2023. gada 8. līdz 10. decembrim Taivānas pilsētā Gaosjunā (Kaohsiung) norisinājās 49. Taivānas dermatologu asociācijas (TDA) un 8. Eirāzijas dermatovenerologu asociācijas (EAAD) kongress.

Kongresā piedalījās vairāk nekā 900 dalībnieki no 17 dažādām pasaules valstīm, kā arī piedalījās 75 dažādi uzņēmumi, kas pārstāvēja farmācijas, kosmētiskās dermatoloģijas, medicīnas jomas.

Kongresu veidoja plaša zinātniskā programma, kurā kā īpaši uzaicinātais lektors piedalījās arī Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātes (MF) Dermatoveneroloģijas katedras profesors Andris Rubins ar lekciju par Baltijas valstu ieguldījumu pasaules dermatoloģijas attīstībā, uzsverot arī LU nozīmīgo lomu šajā nozarē.

Kongresa noslēgumā profesoram Andrim Rubinam tika pasniegta atzinības plāksne par līderību un ieguldījumu dermatoloģijā, kā arī pateicības sertifikāts par dalību kongresā.

TDA augstu novērtē gadiem ilgo sadarbību ar prof. Andri Rubinu, kā arī cer uz vēl plašāku sadarbību ar LU MF Dermatoveneroloģijas katedru, iesaistoties kopīgos zinātniskos projektos.

 

Dalīties